Trump’la ilgili flaş mülteci iddiası: "Bacaklarından vurun!"

Trump’la ilgili flaş mülteci iddiası: "Bacaklarından vurun!"
ABD'de yeni yayımlanan bir kitapta ABD Başkanı Donald Trump'ın göçmenler için, " göçmenleri bacaklarından vurun" dediği iddia edildi.

ABD'de yeni yayımlanan bir kitapta, Başkan Donald Trump'ın, göçmen akışını durdurmak için akıl ve mantık sınırlarını zorlayacak önerilerde bulunduğunu iddia edildi. Bu öneriler arasında göçmenleri bacaklarından vurmak ve timsah dolu hendekler kazmak olduğu belirtiliyor.

New York Times gazetesinden iki gazetecinin hazırladığı Sınır Savaşları: Trump’ın Göçmenlere Saldırısı’ (Border Wars: Inside Trump’s Assault on Immigration) adlı kitap, ismi açıklanmayan 10’u aşkın yetkili ile yapılan mülakatlara dayanıyor.

Kitapta yer verilen bir iddiaya göre, Trump danışmanlarıyla özel bir konuşmasında, göçmenlere bacaklarından ateş etme önerisi getirmiş, ancak kendisine bunun yasalara aykırı olduğu ifade edilmiş.

Trump daha önce de kamuoyuna yönelik bir konuşmasında, sınırda taş atan göçmenlere askerlerin ateş açması önerisinden söz etmişti. Başka bir iddiaya göre ise özel konuşmalarda Başkan sık sık sınırın bir duvarla ve içinde yılanların veya timsahların olduğu su dolu bir hendekle güçlendirilmesi ve bunun için kendisine bir maliyet raporu sunulmasından söz ederek duvara elektrik akımı verilmesini ve insan bedenini delecek sivri parmaklıklar konulmasını istediğini ifade etmiş.

GÜÇLÜKLE VAZGEÇİRDİLER

Kitapta ayrıca Trump’ın, Meksika sınırının kapatılması önerisinin ise danışmanlarını panik içinde bıraktığı ve Başkan’ı yatıştırmaya çalıştıkları iddiasına yer veriliyor. Kitapta, danışmanlarının Trump’ı sınırı kapatma fikrinden vazgeçirmeyi başardığını, ancak Başkan’ın göçmenliği engelleme çabalarını sekteye uğrattığı düşüncesiyle daha sonra İç Güvenlik Bakanı Kirstjen Nielsen gibi bazı kıdemli danışmanlarını görevden aldığı belirtiliyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar