TRT'de tepki çeken belgesel! Yoksulluk böyle normalleştiriliyor

TRT'de tepki çeken belgesel! Yoksulluk böyle normalleştiriliyor
Takvim gazetesinin yoksullukla alay eden manşetinin ardından TRT’de yayımlanan belgesel de büyük tepki topladı. Belgeselde son kullanma tarihi geçmiş ürünlerin “güvenle yenilebileceği” öne sürülüyor.

CHP Genel Başkan Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, TRT’nin 12 Haziran 2020 tarihinde yayınladığı Sıfır Atık belgesinin ilk bölümünden bir sahne paylaştı.

Vatandaşın ekonomik krizle boğuştuğu ve alım gücünün düştüğü Türkiye'de, TRT Belgesel’de yayımlanan “Sıfır Atık” adlı programda, sunucu çöpten çıkan yiyecekleri nasıl yenebileceğini anlattı. Belgesel yaklaşık 7 ay önce çekilmesine rağmen vatandaşlar tarafından sosyal medyada paylaşılarak, tepki gösterildi. 

Belgeseldeki kişi İstanbul Kadıköy’den topladığı bazı çöpleri ayrıştırıyor. Sahnede çöpler dönüşemeyen, dönüşebilen, plastik ve organik olarak dört bölüme ayrılıyor.

Çöplerin yarısından fazlasının organik kısmına gittiğini ifade eden Akdoğan, eline bir yumurta alarak şu ifadeleri kullanıyor:

Son kullanma tarihi geçeli sadece 2 gün olmuş. Yumurtanın bozulup bozulmadığını anlamak için size küçük bir ipucu vereyim. Elinize bir kap alın ve içerisini tuzlu su ile  doldurun. Yumurtayı tuzlu su dolu kaba bırakın, yumurta batıyorsa bozulmamış demektir. Bunu gönül rahatlığıyla kaynatabilir ve içinde bakteri oluşmadığından emin olduktan sonra afiyetle tüketebilirsiniz.

CHP Genel Başkan Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, TRT’nin “Sıfır Atık – Gıda Atıkları” isimli belgeselinin bir sahnesine tepki gösterdi. Adıgüzel, TRT’nin 12 Haziran 2020 tarihinde, Doğan Akdoğan’ın sunumuyla yayınladığı Sıfır Atık belgesinin ilk bölümünden bir sahne paylaştı.

CHP Genel Başkan Başkan Yardımcısı Onursal Adıgüzel, bu sahneyi Twitter’da paylaşarak şu açıklamada bulundu.

"Devlet kanalı dediğin çöpten yiyecek toplayan vatandaşın sağlıklı gıdayı ayırt edebilmesini önemsemeli. Mesela çöpten bir yumurta bulduğunuzda TRT’nin gösterdiği hayati öneme sahip bu yöntemi mutlaka deneyin!!!"

onursal-001.png

TRT'DEN AÇIKLAMA

Görüntülerle ilgili bir açıklama yapan TRT ise videonun çarpıtıldığını belirterek art niyetli bir tavır olduğunu vurguladı.

Belgeselden bir bölümün kırpılarak verildiğini savunan TRT şu açıklamayı yaptı:

trtss.png

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar