Trafik polisi alınan robotlar mesaiye başladı

Trafik polisi alınan robotlar mesaiye başladı
Teknolojik rekabette önemli hamlelerine bir yenisini ekleyen Çin, devlet memuru olarak bir robotu işe aldı.

Trafik polisi alınan robotlar mesaiye başladı

Kuzey Çin’in Hebei Eyaleti’nde yer alan Handan Kamu Güvenliği Bürosu tarafından yapılan basın açıklamasında, üç farklı tipte robotun trafik polislerine yardımcı olması için göreve getirildiği duyuruldu.

Gelecekşimdi'de yer alan habere göre, Kamu Güvenlik Bakanlığı’nın Trafik Yönetimi Araştırma Enstitüsü Başkanı Zhou Zuoying‘in Xinhua Haber Ajansı’na verdiği demeçte, bu robotların Çin’deki “ilk robot trafik polisleri” olduğu bilgisi paylaşıldı.

robott2.PNG

Yedi gün yirmi dört saat görev başında olacak -uyumayacak- robotların devlet birimlerinde yer alıyor olması, özellikle ulusal yüz tanıma sistemi teknolojisini kullanan Çin’in ileri aşamalarda kullanacağı teknolojilerin bir önizlemesi gibi. Yeni araçlara RFID teknolojisinin zorunlu kılındığı da göz önüne alınırsa bir tam denetim ütopyasından söz etmek mümkün.

Robotların güvenliği sağlayacak polisler, insanların da güvenlik sorunlarının kaynağı “olası şüpheliler”olarak kodlandığı bu iş birliği düşündürücü olsa da bu tip bir dönüşümün Çin’de gerçekleştirilebiliyor olması, gelişmekte olan ülkeler için çok açık mesajlar içeriyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar