Trabzonspor maçından sonra yapılan açıklamalar sebebiyle Fenerbahçe'ye ceza

Trabzonspor maçından sonra yapılan açıklamalar sebebiyle Fenerbahçe'ye ceza
Futbol Federasyonu Hukuk Müşavirliği, Trabzonspor maçından sonra yaptıkları açıklamalar nedeniyle Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, B. Vekili Erol Bilecik ile futbolcular Altay Bayındır ve Bright Osayi-Samuel’i Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na sevk etti.

Fenerbahçe'ye ceza yağacak

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Başkan Vekili Erol Bilecik ile futbolcular Altay Bayındır ve Bright Osayi-Samuel’i Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’na sevk etti. Koç, Bilecik ve Altay, Futbol Disiplin Talimatı’nın ‘Sportmenliğe Aykırı Hareket’ başlıklı 36. maddesinden disipline gönderildi.

Maçın ardından soyunma odasından “Türk hakemleri b*k gibi, tüm keyfimi kaçırdılar” paylaşımı yapan Samuel ise ‘Kişilik Haklarına Saldırı, Hakaret, Tehdit Ve Tükürme’ başlıklı 41. maddeden PFDK’ye verildi.
İşte alacakları muhtemel cezalar:

- Disiplin Talimatı’nın 36. maddesine göre Altay açıklamaları nedeniyle 1-3 maç ceza alacak.

 -“Federasyona söylüyorum, sakın bana ceza vermeye kalkmayın. Ben burada saygısızlık ve terbiyesizlik etmiyorum, durum tespiti yapıyorum. Hepimizin yaptığı bir durum tespiti. Federasyon başkanının da çoğuna katıldığını düşünüyorum” diyen Ali Koç ise 21-60 gün arasında hak mahrumiyeti ve 25 bin-135 bin TL arasında para cezası ile karşı karşıya. Erol Bilecik de başkanla aynı maddeye göre ceza alacak.

- Bright Osayi-Samuel ise eyleminin müsabaka görevlilerine yönelik olması nedeniyle 41. maddeye göre 3 ila 7 müsabakadan men cezası alma tehlikesi ile karşı karşıya.
- Sportmenliğe aykırı hareketten disipline sevk edilen Fenerbahçe Kulübü’ne de eylemin resmi internet sitesinden gerçekleşmesi nedeniyle 100 binden 300 bin TL’ye kadar para cezası kesilecek.

- Trabzonspor Kulübü de F.Bahçe maçındaki ‘çirkin ve kötü tezahüratı’ nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı’nın 53. maddesi uyarınca PFDK’ya sevk edildi.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar