Trabzonspor, Giresunspor engelini aşamadı!

Trabzonspor, Giresunspor engelini aşamadı!
Süper Lig'in 22. haftasında lider Trabzonspor, sahasında karşılaştığı Giresunspor ile 1-1 berabere kalırken konuk ekibin kalecisi Okan Kocuk, uzatma dakikalarında 2 penaltı kurarak maça damga vurdu.

Lider Trabzonspor, Süper Lig'in 22. haftasında Giresunspor'u konuk etti.

İlk yarısı golsüz eşitlikle tamamlanan mücadelenin 68. dakikasında Giresunspor, Umut Nayir'in attığı golle 1-0 öne geçti.

Bordo-mavililer, Cornelius'un 78. dakikada kaydettiği golle skorda eşitliği sağladı.

90+3. dakikada VAR'dan gelen uyarıyla penaltı kazanan Trabzonspor'da penaltıyı kullanan Bakasetas, Okan Kocuk'u geçemedi. Ancak VAR incelemesi sonrasında ihlal tespit edildiği gerekçesiyle penaltının tekrarlanmasına hükmedildi. 90+8. dakikada bir kez daha topun başına geçen Bakasetas'ın vuruşunda Giresunspor kalecisi Okan Kocuk yaptığı kurtarışla bir kez daha gole izin vermedi ve hakem bu atışın ardından maçı bitirdi.

Bu sonucun ardından lider Trabzonspor 51 puana, Giresunspor ise 26 puana yükseldi.

Süper Lig'in 23. haftasında Trabzonspor deplasmanda Galatasaray ile karşı karşıya gelecek. Giresunspor ise Alanyaspor'u konuk edecek.

trabzon-2.webp

OKAN KOCUK PENALTIYI ANLATTI

Süper Lig Ahmet Çalık Sezonu 22. hafta maçında lider Trabzonspor ile 1-1 berabere kalan Giresunspor'da son dakikada tekrarıyla birlikte iki penaltı kurtaran maçın yıldızı Okan Kocuk, karşılaşmanın ardından değerlendirmelerde bulundu. Kocuk, "Bugün belki de 3 puanı hak ettik" dedi.

Süper Lig’in 22. haftasında Trabzonspor ile deplasmanda 1-1 berabere kalan Giresunspor’da kaleci Okan Kocuk’un performansı maça damga vurdu. Takımının deplasmandan puanla ayrılmasında büyük pay sahibi olan Okan, birçok kurtarış yaptığı karşılaşmanın son dakikasında da iki penaltı kurtardı.

Ligde kalesine gelen son 24 şutun 20’sini kurtaran Okan, tekrarlanan penaltı atışında Bakasetas’a iki kez gol izni vermedi. Karşılaşma sonunda açıklamalarda bulunan Giresunspor’un Galatasaray’dan kiraladığı file bekçisi, “Son dakika penaltı olunca tabii ki üzüldüm. Çıkardım, tekrarlandı. Onu da çıkardım. İkinciyi de Bakasetas’ın atacağını düşünüyordum. Bu sefer oraya atmayacağını düşündüm. Diğer tarafa atladım ve onu da çıkardım. Arkadaşlarım, sahada çok iyi bir performans gösterdi. Çok da eksiğimiz vardı bugün. Belki de 3 puanı bile hak ettik” ifadelerini kullandı.

MAÇTAN DAKİKALAR

78' GOL! Trabzonspor, Cornelius ile skoru eşitliği getiriyor.

72' Dorukhan Toköz, rakip yarı alanın ortalarında kaleye uzak sayılabilecek bir mesafeden şut çekiyor, kaleci Okan Koçuk kurtarıyor.

70' Anastasios Bakasetas ceza sahasına ortasını yapıyor ancak savunma topu uzaklaştırıyor.

68' GOL! Giresunspor, Umut Nayir ile 1-0 öne geçiyor.

66' Fousseni Diabate, rakip ceza sahasının hemen dışında kaleyi karşısına alıp şut çekiyor, kaleci Uğurcan Çakır kurtarıyor.

59' Anastasios Bakasetas, rakip ceza sahasının hemen dışında kaleyi karşısına alıp şut çekiyor, kaleci Okan Koçuk kurtarıyor.

57' Edin Visca ceza sahasına ortasını yapıyor ancak savunma topu uzaklaştırıyor.

44' Edin Visca altıpas üzerinden şansını deniyor ancak top dışarı çıkıyor.

42' GZT Giresunspor, Zeki Yavru ile yarı alanının ortalarında taç çizgisine yakın bir noktada serbest vuruş kullanacak.

28' GZT Giresunspor takımından Aziz Behich sol korner direğine yakın bir noktadan ceza sahasına ortalıyor ancak top hiçbir takım arkadaşına ulaşmıyor.

21' Ceza sahası içinde topla buluşan Bruno Peres, sağ çaprazdan vuruşunu yapıyor, top dışarı çıkıyor.

trabzon-1.webp

18' Sağ kanatta korner bayrağına yakın bir noktadan Anastasios Bakasetas ceza sahasına ortasını yapıyor ancak savunma topu uzaklaştırıyor.

15' Zeki Yavru – Anastasios Bakasetas mücadelesinde hakem, orta yuvarlakta Trabzonspor lehine faul kararı veriyor.

9' Trabzonspor takımının orta saha çizgisine yakın bir noktada kazandığı serbest vuruş için topun başına Berat Özdemir geçiyor.

3' Ceza sahası içinde topla buluşan Mamadou Diarra, altıpas üzerinden vuruşunu yapıyor, top dışarı çıkıyor.

1' Maç Alper Ulusoy'un düdüğüyle başladı. 

İLK 11'LER
Trabzonspor: Uğurcan, Peres, Hüseyin, Hugo, Denswil, Berat, Dorukhan, Bakasetas, Višca, Abdülkadir, Cornelius

Giresunspor: Okan, Hayrullah, Diarra, Alexis, Aziz, Zeki, Flavio, Shapi, Diabate, Sergio, Umut

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar