Trabzonspor - Başakşehir maçına damga vuran pozisyon penaltı mı? 

Trabzonspor - Başakşehir maçına damga vuran pozisyon penaltı mı? 
Süper Lig'in ilk yarısı bu hafta oynanacak maçlarla sona eriyor. İlk yarıyı 46 puanla lider tamamlayan Trabzonspor, süper lig tarihinde ilk yarıda en çok puan toplayan takım olarak tarihe geçti. Dün oynanan Trabzonspor - Başakşehir maçında Hasan Ali Kaldırım'ın pozisyonu çok konuşuldu. Spor yorumcuları ne diyor? Pozisyon penaltı mı?

Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig'in 19'uncu haftasında Medipol Başakşehir'le 0-0 berabere kaldı. Dev karşılaşmanın ardından bordo-mavililer, uzun süredir Fenerbahçe'nin sahip olduğu rekoru kırdı. Trabzonspor bu süreçle birlikte Süper Lig tarihine geçti.

TRABZONSPOR LİG TARİHİNE GEÇTİ 

Spor Toto Süper Lig'in 19'uncu haftasında Medipol Başakşehir'i konuk etti. Heyecan dolu müsabaka golsüz eşitlikle sona erdi. Kritik mücadele sonrasında Karadeniz ekibi, Fenerbahçe'nin uzun süredir elinde bulundurduğu rekorun yeni sahibi oldu. Bordo-mavililer, Süper Lig tarihine geçti.

POZİSYON PENALTI MI?

Maça damga vuran olay hiç şüphesiz Hasan Ali Kaldırım ve Siopis'in penaltı pozisyonuydu... Müsabakanın kaderini değiştiren kararda, penaltı kararı çıkmadı. Peki spor yorumcuları pozisyonu nasıl yorumluyor? İşte iki farklı görüş...

ERMAN TOROĞLU: "Kontrolsüz hareketten dolayı penaltı"

Erman Toroğlu VAR hakemine yüklenirken "Hasan Ali Kaldırım'ın topa müdahalesi kontrolsüz hareketten dolayı penaltı. Bu yorumu 15 senedir ligde olan Hakan Ceylan yapsaydı, hakemlik verirlerdi babasının torpiliyle." ifadelerini kullandı.

MURAT FEVZİ TANIRLI "Devam kararı doğru"

"Oyun kurallarında “Bir oyuncunun elinin/kolunun pozisyonu, oyuncunun belirli bir pozisyon için yaptığı vücut hareketinin bir sonucu veya gerekçesi DEĞILSE cezalandırılır” şeklinde belirtilir. Hasan Ali, ortayı hemen arkasındaki Siopis’ten önce sol ayağıyla dönerek uzaklaştırmaya çalışıyor. Iskalaması nedeniyle vücut olarak da döndüğünden top sağ eline çarpıyor. Yani uzaklaştırmaya çalıştığı vücut hareketinin bir sonucudur, gerekçesidir. Bu nedenle devam kararı doğrudur. VAR’ın karışmaması da doğrudur. Peki hakem penaltı çalsaydı, VAR müdahale eder miydi? Hayır, yine derbideki gibi müdahale etmez, penaltı verilirdi."

MAÇTA İKİ KEZ DİREĞE TAKILDI 

Kritik müsabaka Trabzonspor adına şanssızlıklara sahne oldu. Bordo-mavililer, Başakşehir karşısında iki kez gole çok yaklaştı. Dorukhan Toköz ile Andreas Cornelius heyecan dolu mücadelenin ilk yarısında kale direklerini geçemedi.

AVCI'DAN TRANSFER MESAJI 

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı kritik karşılaşma sonrasında taraftarlara transfer mesajı verdi. Bordo-mavili takımın tecrübeli çalıştırıcısı, Ocak ayı transfer ve tescil döneminde 3 bölgeye transfer yapma konusunda istekli olduklarını belirtti.

AÇIK ARA LİDER TAMAMLADI 

Bordo-mavililer adına Spor Toto Süper Lig'de 2021-2022 sezonunun ilk devresi bu karşılaşmayla birlikte sona erdi. Karadeniz ekibi 46 puanla zirvede yer alırken, en yakın rakibi Konyaspor'a 10 puan fark attı. (Konyaspor'un 1 maçı eksik)

SÜPER LİG REKORUNU KIRDI 

Spor Toto Süper Lig'de 2021-2022 sezonunun ilk yarısını 46 puanla lider kapatan Trabzonspor, lig tarihine geçti. Bordo-mavililer, daha önce Fenerbahçe'ye ait olan rekoru kırdı.

EN FAZLA PUAN TOPLAYAN TAKIM 

Karadeniz ekibi, Süper Lig tarihinde ilk yarılarda en fazla puan toplayan olan ekip olarak tarihe geçti. Daha önceki rekor 2005-2006 sezonunda 45 puan toplayan Fenerbahçe'ye aitti.

36 GOL ATTI 

Süper Lig'de ilk yarıda 46 puan toplama başarısı gösteren bordo-mavililer bu süreçte 14 galibiyet, 4 beraberlik ve 1 mağlubiyetle sahadan ayrıldı. Trabzonspor 36 kez rakip fileleri havalandırırken, kalesinde 14 gol gördü.

SADECE ANTALYASPOR'A KAYBETTİ 

Trabzonspor adına sezonun ilk yarısında tek mağlubiyet Antalyaspor deplasmanında geldi. Bordo-mavililer, 16'ncı haftada konuk olduğu Akdeniz ekibine dış sahada 2-1 mağlup oldu.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar