Trabzon'da Muhammet Çelik, sosyal farkındalık için sokak sokak gezdi!

Trabzon'da Muhammet Çelik, sosyal farkındalık için sokak sokak gezdi!
Trabzon'un Tonya ilçesinde kadına karşı şiddete farkındalık oluşturmak için 58 yaşındaki Muhammet Çelik, boynuna astığı, "Kadınlar bize Allah’ın emanetidir" yazısıyla sokak sokak gezip broşür dağıttı.

Trabzon'un Tonya ilçesinde Yürüyen Adam olarak tanınan Muhammet Çelik(58), kadına şiddete karşı sosyal sorumnluluk oluşturmak için bilgilendirici yazılarla gezdi. Daha önce farklı şehirlerde de yürüyüş yapan Çelik, bu kez kadına karşı şiddete farkındalık oluşturmak için boynuna astığı, "Kadınlar bize Allah’ın emanetidir" yazısıyla sokak sokak gezdi. Çelik pazar yerlerinde esnaflara, sokaktaki vatandaşlara ayrıca broşür dağıttı. Kadınlara, iyi davranılması için ricada bulunan Çelik, duyarlılığıyla çevrede ilgi odağı oldu.  

yuruyen-adamdan-kadina-siddet-tepkisi-1518-dhaphoto4.jpg

‘KADINLAR SOLMAYAN BİR ÇİÇEKTİR’

İlçe esnafını ve semt pazarını dolaşarak broşür dağıttığını anlatan Muhammet Çelik “Kadınlara yönelik işlenen cinayetlere, karşı durmanın zamanı geldi ve geçti. Kadınlara yapılan şiddet, taciz gibi eylemlere çok üzülüyoruz. Duyarlı vatandaş olarak böyle bir eylemi yapmayı düşündüm. Kadınlar solmayan bir çiçektir, soldurmayalım” dedi.

yuruyen-adamdan-kadina-siddet-tepkisi-1518-dhaphoto13.jpg

 

yuruyen-adamdan-kadina-siddet-tepkisi-1518-dhaphoto6.jpg

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar