Tozkoparan'da vatandaşın zaferi!

Tozkoparan'da vatandaşın zaferi!
İstanbul'un Güngören ilçesine bağlı Tozkoparan ve Küba mahalleleri riskli alan ilan edilip kentsel dönüşüm kapsamına alınmıştı. Mahalle sakinleri kentsel dönüşüme itiraz etmiş riskli alan kararı Danıştay'a taşınmıştı. Danıştay 1 yılı aşkın devam eden davada yürütmeyi durdurma kararı aldı.

Tozkoparan'da vatandaşın zaferi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Resmi Gazete ile yayımlanan karar kapsamında İstanbul’un Güngören ilçesindeki Tozkoparan ve Küba mahallelerinde 2010’da kentsel dönüşüm planları, 2013’te ise riskli alan kararı Danıştay tarafından iptal edilmiş; ancak bölge rapor dahi olmadan bir kez daha "riskli alan" ilan edilip, "acil yıkım" uygulanması kararı devreye sokulmuştu.

Karar sonrasında konut sahiplerine bakanlık tarafından tebligat gönderilmiş ve yıkım çalışmalarına başlanacağı için evleri boşaltmaları istenmişti. Avukatların Danıştay’a Çevre ve Şehircilik Bakanlığı aleyhine ikinci kez açtığı iptal davası 1 yılı aşkın süredir sonuçlanmamıştı. Mahalleli, kararın “hukuksuz” olduğunu belirterek, bir süredir eylem yapıyordu.

DANIŞTAY KARAR VERDİ

Güngören Belediyesi ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı eliyle ‘riskli alan’ ilan edilen ve 17 gündür elektrik, su, doğalgazları kesilen Tozkoparan’da yürütmeyi durdurma kararı verildi.

132641110-durdurma.jpg

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar