Torpil yapmıyorsan "istifa et" diyen Muğla İl Milli Eğitim Müdürü'nün akıbeti belli oldu!

Torpil yapmıyorsan "istifa et" diyen Muğla İl Milli Eğitim Müdürü'nün akıbeti belli oldu!
Muğla'da İl Milli Eğitim Müdürü'nün 'istifa et' baskısına rağmen sınavda torpil yapmayan vekil müdür Hüdayi Baş kalp krizi sonucu hayatını kaybetmişti. Baskı yapan Müdür Pervin Töre görevden alındı.

Üniversiteden mezun olarak devlette kadrolu olmak umuduyla her yıl KPSS gibi birçok sınava giren binlerce öğrencinin hakkı uzun torpil listeleriyle yeniliyor. 

"İSTİFA ET" MOBİNGİ YAPAN İL MÜDÜRÜ GÖREVDEN ALINDI

Muğla'da Eylül 2020'de kalp krizi geçirerek yaşamını yitiren Olgunlaşma Enstitüsü Müdür Vekili Hüdayi Baş'ın ölümünün ardında 'torpil listesi' krizi olduğu ortaya çıkmıştı. Torpil yapmayan Hüdayi Baş'a "işine gelmiyorsa istifa et" sözleriyle baskı yapan o İl Milli Eğitim Müdürü yerine atama yapıldı. Soruşturma açılan Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre'nin yerine Burdur İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay atandı.

NE OLMUŞTU?

İddialara göre Usta Öğretici alımı için Muğla'da için sınav düzenlendi. Sınavda kazananların listesini belirleyen Olgunlaşma Enstitüsü Müdür Vekili Hüdayi Baş'a, Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürü Soner Kaya ve Menteşe İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Muhammer Cihan listenin değiştirilmesi için baskı yaptı.

“Ben bu isimleri değiştirmem, liyakat’a göre bu isimlerin olması gerekir” sözleri ile karşı çıkan Hüdayi Baş baskılara boyun eğmeyince bu kez Muğla İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre tarafından çağrıldı. Hüdayi Baş'ı makamına çağıran Pervin Töre, yeniden kazananların isimlerinin değiştirilmesini istedi. İl Milli Eğitim Müdürünün bu isteğini de "hak mahrumiyeti olacağı ve kişilerin haklarının gasp edilmesinin doğru olmadığı" gerekçesiyle reddeden Baş'a müdür Töre, "İşine gelmiyorsa, prensiplerine ters ise istifa et, git. Senin kadronu bakanlığa iade ettim" sözleriyle yüksel sesle bağırarak karşılık verdi.

İl Milli Eğitim Müdürü Töre'nin baskılarının ardından müdürlükte evrakları vermeyi reddeden Hüdayi Baş, fenalaşarak hastaneye kaldırıldı. Kalbi dayanamayan Baş, kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti.

Yaşamını yitirmeden önce Hüdayi Baş, Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'ne yazdığı yazıda olayı anlatıp “Bütün bu yaşananlar benim sağlığımı ve çalışma şevkimi bozarak Olgunlaşma Enstitümüzün hedef ve amaçlarını yok edeceğini düşündüğümden siz büyüklerime danışma ihtiyacı hissettim. Kurumumuzun işleyişine zarar verecekse istifa ederim” dedi. Baş’ın, ayrıca, 4 Eylül’de Menteşe Kaymakamlığı’na şikâyet dilekçesi yazdığı da ortaya çıktı. Baş dilekçesinde yine olayları anlatıp “Hayatıma kasteden davranışlar halen devam etmektedir. Ben adil olmayı ve kul hakkı yememeyi, zamanın en iyi polislerinden biri olan rahmetli babamdan öğrendim ve kimsenin bunu değiştirmesine izin veremem” diye yazmıştı.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNULDU

Öte yandan Milli Eğitim Bakanlığı tarafından söz konusu sınava ilişkin inceleme başlatılırken, Töre hakkında taksirle ölüme sebebiyet vermek gerekçesiyle savcılığa suç duyurusunda bulunuldu. Muğla Valiliği, MEB Maarif Müfettişleri tarafından düzenlenen ön inceleme raporunun ardından Töre ile birlikte Başa baskı uyguladığı belirtilen Menteşe İlçe Milli Eğitim Müdürü Soner Kaya ve Menteşe İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Muhammer Cihan hakkında da soruşturma izni verildi.

Soruşturma açılarak görevden alınan İl Milli Eğitim Müdürü Pervin Töre’nin yerine Burdur İl Milli Eğitim Müdürü Emre Çay'ın ataması yapıldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar