Torpil iddialarına Adalet Bakanı'ndan "özel hayat" yanıtı

Torpil iddialarına Adalet Bakanı'ndan "özel hayat" yanıtı
CHP'li Ali Haydar Hakverdi'nin hakim ve hizmetli alımı mülakatlarında ‘Birlik Vakfı Gönüldaşları Torpili’ iddialarına dair sorularına Adalet Bakanı Gül, "torpil yok" diyemedi.

CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi’nin hakim ve hizmetli alımı mülakatlarında ‘Birlik Vakfı Gönüldaşları Torpili’ iddialarına dair sorularına Adalet Bakanı Gül’den 6 ay sonra cevap geldi.

Hakverdi’nin Bakana yönelttiği “Birlik Vakfı Ankara Şubesi Başkanı Muhittin Bal’ın imzası ile Hakimlik Sınavına giren S.Z.A. ve F.Ş.D. isimli şahısların nerede ne zaman mülakata gireceği bilgileri “Vakfımızın gönüldaşlarıdır” notu tarafınıza iletilmiş midir? Şahıslar Mülakattan Başarılı olmuş mudur?” sorularına yazılı olarak cevap veren bakan Gül ‘torpil yok’ diyemedi.

Hakverdi’nin sorusuna verdiği yanıtta “Tek amacı istişare sağlamaktan ibaret konularla ilgili soruların sorulamayacağı” iddiasında bulunan bakan “kişilik ve özel yaşama ilişkin hususlara cevap verilmesine yasal imkan görülmemiştir” diyerek cevap vermedi.

'ÖZEL HAYATIN GİZLİLİĞİ'

Hakverdi’nin “Son beş yılda ataması yapılan hakim ve savcıların yazılı ve mülakat puanları nedir?” sorusuna ise Bakan Gül’den gelen yanıtta; “Özel hayatın gizliliği göz önünde bulundurularak kişi bazlı olarak T.C. Kimlik numarasıyla sorgulanacak şekilde ilan edildiği” cevabını verdi.

BirGün'de yer alan habere göre; Bakan’ın verdiği cevapları değerlendiren Hakverdi, “Milyonlarca liyakatli vatandaşımız işsizken AKP iktidarı hala kadrolaşma peşinde. Hakimlik, savcılık ve hatta hizmetli alımına kadar yapılan mülakatlara dair ‘Birlik Vakfı Gönüldaşları’ imzalı torpil iddialarını sordum. Ben vatandaşlarımızdan aldığım görevin ve sorumluluğumun bilinciyle hareket ediyorum” dedi. Hakverdi, Bakan Gül'e seslenerek “Liyakatlı binlerce hakim ve savcı adayı varken, milyonlarca insan işsizken bu soruları sormak ve cevapları gün yüzüne çıkartmak milletvekili olarak bizim görevimizdir. Bir bakan olarak sizin göreviniz de millete hesap vermektir” dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar