Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Fatih Ergin

Fatih Ergin

25. SAAT

Töre ve  lider

Çoğunluğunun ehven-i şer (kötünün iyisi) anlayışıyla hareket ettiği ve her türlü tercihini "kerhen" yaptığı, hayata matematiksel hesaplarla bakıldığı, niteliğe değil niceliğe önem verildiği, tavizi alışkanlık hâline getirenlerin yönetici olarak seçildiği ve marka bağımlılığının had safhada olduğu şu günlerde; Türk Milleti'nin içerisinden gerçek bir lider çıkması veya çıksa bile sesini duyurabilmesi, duyursa bile dikkate alınması, henüz millet töresine dönmediği için pek tabi uzun sürecektir.

Zirâ ehven-i şer'cilik, kerhencilik, kalabalık sevdası, marka bağımlılığı ve tavizcilik, beraberinde "kimseyi beğenmeme", "televizyon-meşhur yüzü bekleme", "kalabalığa uyma" ve "oturduğu yerden ahkâm kesmeyi" getirir.

Bundan dolayıdır ki, gerçekten bir lider çıksa bile töreyi terk eden millet tarafından karşılık göremeyecektir veya görmesi çok ama çok uzun sürecektir!

Türk Milletinin bir kısmı bile gerçek anlamda önüne birileri tarafından dayatılanları değil de kendi evlatlarını başında olduğu bir yönetim istesin, tavizsizliği kendine düstur edinsin ve ehven-i şer batağından kurtulsun işte o zaman eminim ki bu millet töresine dolayısıyla özüne dönecektir...

Türk özüne döndü mü,

Türk Töresi ortaya çıkar...

Töre ortaya çıktı mı, Türk liderin de ortaya çıkması ve teşkilatlanması da çok ama çok kısa sürede olacaktır.

Mesele Bandırma Vapuru'nun Samsun'a çıkması değil, asıl mesele Samsun'a çıkacak olan kimsenin, milletin bir kısmı tarafından bile olsa 'ölümüne' sahiplenilmesindedir...

Kuvâ-yi Milliye'nin olması için önce Türk'çe bakış gerekir

Başkalarının gözüyle bakanlar bunu asla gerçekleştiremezler...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları