‘Toprak Dede’ye 100’er fidanla veda!

‘Toprak Dede’ye 100’er fidanla veda!
Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, Toprak Dede olarak bilinen Tema Vakfı’nın kurucusu ve Onursal Başkanı Hayrettin Karaca'nın vefatı sonrası, anısına 81 ilde 100’er fidan dikeceklerini duyurdu.

Toprak Dede olarak bilinen Tema Vakfı’nın kurucusu ve Onursal Başkanı Hayrettin Karaca, önceki gün 97 yaşında hayata veda etmişti. Karaca’nın anısını yaşatmak için Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bugün son yolculuğuna uğurlanacak Karaca için 81 ilde 100’er fidan toprakla buluşturulacağını duyurdu.

81 İLDE 100 FİDAN

Milli Eğitim Bakanı Selçuk, etkinliği sosyal medya hesabından paylaştı.

Etkinlikte, “Çocuklarımızın Toprak Dedesi, seninle birlikte her ilimizde yüz fidanı, 8100 ağacı aynı anda toprağa bırakıyoruz. Yarın diktiğimiz her fidan, sana bir veda sözümüz olsun” ifadesi yer aldı. Selçuk da “Milli Eğitim ailesi olarak yarın (bugün) 81 ilimizde yüzer fidanı Toprak Dede’yle aynı gün toprakla buluşturacağız. Okul bahçelerinde, mevsim şartları uygun değilse şimdilik saksılarda. Vedalaşma zamanı” mesajını paylaştı.

VEDA TÖRENİ BUGÜN GERÇEKLEŞECEK

Karaca için bugün saat 09.30’da Cemal Reşit Rey Salonu’ndan veda töreni düzenlenecek. Karaca daha sonra Fatih Camisi’nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Edirnekapı Mezarlığı’nda defnedilecek.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar