Tokat'ta sağlık çalışanları iş bıraktı

Tokat'ta sağlık çalışanları iş bıraktı
Sağlık Emekçileri Sendikası (SES)Tokat devlet hastanesi bahçesinde bir araya gelerek iş bırakma eylemi gerçekleştirdi.

GÜNBOYU SAVAŞ KALKAN

SESTokat şube başkanı Derya Kaya Bayçu; "Bu gün SES olarak sesimizi duyurmak için hep birlikte meydanlardayız. Doktoru, Sağlık memuru, Hemşiresi, Teknisyeni, Psikoloğu, Memuru ve 39 sağlık branşı omuz omuza el eleyiz" dedi.

Sağlık Emekçileri Sendikası Tokat il başkanı Bayçu, iş bırakma eyleminde yaptığı konuşmasına şöyle devam etti; ‘’Bizler bu hastanenin sağlık emekçileri olarak; artık yeter diyoruz. Gece gündüz çalışıyoruz ama açlık sınırının altında maaşlar alıyoruz. Hakkımız olanı talep etmek için burada toplandık ve bağırıyoruz.

GEÇİNEMİYORUZ..!

Son 20 yıldır her geçen gün eriyoruz tükeniyoruz. Ekonomik krizi artık iliklerimize kadar hissediyoruz. Emeklerimizin karşılığını alamıyoruz. Yoksulluk sınırı altında maaşlarla, günlük zorunlu ihtiyaçlarımızı bile artık karşılayamıyoruz. Hepimizin yakından takip ettiği gibi, Sağlık bakanı tarafından ‘’sağlık çalışanlarına müjde’’diye sunulan bir yasa teklifi gündeme getirildi. 

SES olarak son dönemde beyaz yürüyüş gibi eylemlerde de devamlı olarak dile getirdiğimiz hekimlerimize yıllardır yapılması gereken maaş artışı siyasi bir şova dönüştürülmüş; aslında kelime oyunları ile aldatmaca bir maaş artışı yapılmış ve bu senaryo televizyon ekranlarında siyasete kurban edilmiştir, 
Bu göstermelik yasa da 39 branşta hizmet veren, gece gündüz demeden alın teri döken, yıllardır açlık sınırının altında yaşam mücadelesi veren Hekim dışı sağlık emekçileri ise tamamen yok sayılmıştır. 

Hiçbir meslek grubun maaş artışı medya aracılığı ile yapılmazken; yapılan 5000 lira maaş artışı haberleri ile Hekimlerimiz ile halk karşı karşıya getirilmiştir. Bu göstermelik maaş artışından dahi, Hekim dışı sağlık emekçileri ile birlikte mevcut Üniversite hocalarımız, Asistan Hekimlerimiz, Aile Hekimlerimiz, Kurum hekimlerimiz faydalandırılmamış; Tüm sağlık camiamız siyasete kurban edilerek ‘’birbirine düşür, böl, parçala ve yönet’’ şeklinde ayak oyunlarına kurban edilmiştir. 

BU YASAYI KABUL ETMİYORUZ..!

20 yıldır süre giden;  meslek barışını alaşağı eden yöneticisini, hekimini,  sağlık çalışanını, vatandaşını hep birbirine düşürmekten nemalanan, her alanda şiddeti körükleyen siyaseti reddediyoruz. Artık işe gelirken korkmak istemiyoruz. Şiddeti son bulduracak gerçek bir sağlıkta şiddet yasası fakatsız amasızacil olarak istiyoruz.

Bütünlükçü olmayan, aslında bir aldatmacadan ibaret olan, biz sağlık emekçileri arasında ayrışmalara neden olan, iki günde kaos yaratmaktan öteye geçememiş, sahadaki her sağlık emekçisini daha değersiz ve tükenmiş hissettiren bu yasa teklifinin ivedilikle tekrar düzenlenmesini talep ediyoruz. 
Ürettiğimiz emeğin kıymetini bilmeyen ve alın terimizi yok sayan , ‘’Ali Cengiz’’ oyunları ile sağlık emekçilerini görmezden gelen, tüm sağlık çalışanlarını her gün daha da değersizleştiren siyasete dur diyoruz.

Binlerce hekim yurt dışına gitti. Sekiz bine yakın hekim yurt dışına gitmek için hazırlanıyor. Tıp Fakültesi öğrencileri TUS değil, dil öğrenmek için Almanca çalışıyor. Sağlık çalışanı Almanya ve diğer ülkelere gitmek için fırsat kolluyor. Sağlık sistemi hem çöküyor hem de göçüyor. Sağlık çalışanlarının Özlük hakları verilmezse, maaşlarında iyileştirilme yapılmazsa, otuz altı saat nöbet tutturulursa, sonuç bundan daha vahim olabilir. İnsanları buna mecbur bırakmayın. Tükenmişlikle eve giden, can güvenliği olmadan çalışan, üç kuruş maaşı herkesin diline dolanan sağlık çalışanı artık yeter diyor. 

Pandemi sürecini yürütemediniz. Günü kurtarmanın derdine düşüp personeli pinpon topuna çevirdiniz. Hemşire arkadaşım, tıbbi sekreter arkadaşım: Bu gün acaba neredeyim diye geldi işe. Hekim arkadaşlara Covid’le poliklinik arasında mekik dokutturdunuz. Torpili olan hekimi, hemşireyi, hizmetliyi… masa başına oturtturdunuz. Bir de yetmedi uzman yaptınız (torpilin uzmanı). Geri kalan personelin ise canını çıkarttınız.

SES olarak hep sahadayız ve bu günde ülkenin dört bir yanında hastanelerimizin önüne çıkıp hak ve adil bir ücret isteyen binlerce sağlık emekçisi ile birlikte bizlerde buradan başta Sağlık Bakanı olmak üzere, Hükümete, Meclise bir kez daha sesleniyoruz.

SESİMİZİ DUYUN, TALEPLERİMİZİ DİKKATE ALIN, EMEĞİMİZİN KARŞILIĞINI VERİN..!

Biz sağlık emekçileri olarak buradan taleplerimizi bir kez daha ifade ediyoruz.

BÜTÜN SAĞLIK ÇALIŞANLARINA;

Görevi başında Şiddet, İş kazası,KaIp krizi,BuIaşıcı hastalıklar ve Covid19‘a bağlı hayatını kaybedenlere ŞEHİTLİK HAKKI verilmeli.. !ve Covid 19 meslek hastalığı sayılmalı..!

Ünvan, kadro, yıI ve aldığı risk göz önüne alınarak, YOKSULLUK ÜZERİ MAAŞ olmalı..! 

Etkin, uygulanır ŞİDDET ve MOBİNG KANUNU çıkarılmalı..!

Acilen Sahaya 10OBİN ATAMA yapılmalı..!

SÖZLEŞMELİ TEK ÇATI 657’de toplanmalı..!  

Yüksek gelir garantili, SözIeşmeli idareci atamasına son verilip Liyakatli, AdiI idareciyi sınavla veya çalışanlar seçmeli..!

AyIık çalışma saati 120saate indirilmeli.!

3600 Ek Gösterge ve EYT’ye çözüm getirilmeli..!

Yıpranma 4yıla IyıI,Geriye Dönük olmalı..!

Vergi %15’de Sabitlenmeli..!

Sağlıkçıya da Bayram ikramiyesi verilmeli..!

Ücretsiz ulaşım Hakkı olmalı..!

Cüzi olan Nöbet ücretine zam yapılmalı..!

Kurum Kreşleri ve Misafirhaneler açılmalı..!

Komik Giyim yardımı güncellenmeli..!

DengeIi, hijyenik ve denetlenebilir yemek hizmeti verilmeli..!

Sağlıkçı da Askerlik görevini Sağlıkçı Asker olarak yapmalı..!

Sağlık hizmetinde, Sağlıkçı ve 1 .derece yakının öncelik hakkı olmalı..!

Sahada iş barışını bozan ve emeği sömüren performans sistemi kaldırılmalı..!

Aylardır sahada eylem yapan Aile Hekimlerinin sesi duyulmalı yasakçı ödeme sözleşme yönetmeliği geri çekilmelidir..!

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar