Tokatköy'de yaşanan kentsel dönüşüm krizine İYİ Parti çare oldu: Vekil Nuhoğlu konuyu Meclis'e taşıyacak

Tokatköy'de yaşanan kentsel dönüşüm krizine İYİ Parti çare oldu: Vekil Nuhoğlu konuyu Meclis'e taşıyacak
İstanbul'un Beykoz ilçesinde yer alan Tokatköy mahallesinde yaşanan kentsel dönüşüm faaliyetleri vatandaşı zor durumda bıraktı. İYİ Parti ilçe teşkilatı İYİ Parti İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu bölgede eylem yapan vatandaşları yalnız bırakmadı. Konuya ilişkin bir basın açıklaması yapan Nuhoğlu, konuyu TBMM gündemine taşıyacağını dile getirdi.

GÜNBOYU / ATAKAN ALKIŞ

AKP hükümetinin vatandaşa vaatleri arasında yer alan ancak bir türlü gerçekleştiremediği kentsel dönüşüm bu kez Beykoz''da krize neden oldu. Yaşanan haksızlık üzerine pek çok vatandaş sokağa çıkıp hakkını ararken, İYİ Parti teşkilatı ve İstanbul Milletvekili Hayrettin Nuhoğlu vatandaşı yalnız bırakmadı.

Daha sonra konuya ilişkin bir de basın açıklama yapan Hayrettin Nuhoğlu, şöyle konuştu:

Bizler Beykoz’da yapılan kentsel dönüşüm çalışmalarında insan odaklı bir kentsel dönüşüm uygulanmadığından , mahalle halkının endişeleri giderilmediğinden ve iktidarın her uygulamasında önceliği olan ranta kapı aralayan ve halkı görmezden gelen bir amaçla hareket edildiğinden Tokatköy  Kentsel Dönüşüm çalışmalarının karşısında Tokatköy Halkının  yanındayız.

Mahkeme kararları hiçe sayılarak “ben yaptım oldu” mantığı ile yapılan uygulamaları tanımıyoruz. Mahalle halkının seslerine kulak verilerek diyalogla yapılacak ve insanı merkeze alan bir yaklaşımın benimsenmesini istiyoruz.

Tokatköy kentsel dönüşüm mağdurlarının yardım çağrısına karşılık veriyor ve Tokatköy halkının yanında olduğumuzu bir kez daha yineliyoruz.

Bölgemizde yapılmak istenen kanunsuz kentsel dönüşüm uygulamalarına  direnen Tokatköy halkına yalnız olmadığını ve her platformda meşru sınırlar içerisinde mücadelelerinde yanlarında olacağımızı bir kez daha yineliyoruz.

Beykoz Belediyesi ve İmar ve Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığına çağrıda bulunuyoruz.

Halkla inatlaşmayın. Tokatköyün planını Ankara’dan yapmayın. Tokatköye bir kentsel dönüşüm ofisi kurup Tokatköy halkının katılımı ve ilçenin sosyo ekonomik durumunu dikkate alarak yeni bir plan yapın.

Mahkeme kararlarını tanıyın. Hukuku çiğnemeyin.

Sizleri uyarıyoruz. Halkla inatlaşmayın.

Unutmayın yanlış hesap Bağdattan yanlış plan da Mahkemeden döner.

Kazanan Beykoz olsun

Kamuoyuna saygıyla arz ederiz.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar