TOGG üretim bantından inmeden fiyat konuşulmaya başlandı! 40 bin euro olacak iddiası...

TOGG üretim bantından inmeden fiyat konuşulmaya başlandı! 40 bin euro olacak iddiası...
Türkiye’nin yerli ve milli otomobili TOGG’un fiyatı hakkında yeni bir açıklama daha geldi. İşte konu ile ilgili tüm detaylar.

Şu sıralar tüm Türkiye nefesini tutmuş yerli ve milli otomobilin satışa sunulmasını bekliyor. Hali hazırda Gemlik’te yer alan fabrikada üretim tüm hızıyla sürüyor. İşin güzel yanı ise TOGG’un resmi olarak önümüzdeki yılın sonlarında yollara çıkacak olması. Yani 2022’nin son çeyreğinde üretilen TOGG modelleri satışa sunulmaya başlanacak.

Teknolojioku.com'un haberine göre elbette söz konusu TOGG olduğunda genel olarak en çok merak edilen unsur fiyat oluyor. Çünkü TOGG tarafında büyük bir fiyat beklentisi var. Yerli ve milli bir otomobil olduğu için herkes bu otomobile ulaşmak istiyor.

Bu sebepten ötürü de otomobilin ulaşılabilir bir fiyat seviyesinde olacağına dair olan inanç yüksek. Peki gelelim asıl sorumuza. TOGG fiyatı kaç TL olacak. Geçtiğimiz günlerde ortaya bir iddia atılmış ve TOGG fiyatının 40 bin Euro olabileceği iddia edilmişti. Bu fiyata vergilerin dahil olup olmadığı hususunda ise bir açıklama yapılmamıştı.

Hali hazırda mevcut kur modelinde 40 bin euro 530 bin TL gibi bir fiyata karşılık düşüyor. Buna vergileri vs. eklediğimizde fiyat 700 bin TL’yi bir tık aşabilir. Peki gerçekten TOGG bu fiyattan mı satışa sunulacak? Bu soruya cevap en yetkili ağızlardan biri olan CEO Gürcan Karakaş’tan geldi.

"SUV MODELLERİYLE REKABET EDECEK SEVİYEDE..."

Gürcan Karakaş konu ile ilgili yaptığı açıklamada net rakamlar vermese de TOGG fiyatı için belli bir aralığa işaret etti. Karakaş TOGG fiyatının C segmentindeki içten yanmalı motorlara sahip SUV modelleriyle rekabet edecek seviyede olacağını söyledi.

Peki şu anda C segmentindeki içten yanmalı motora sahip C-SUV modellerinin fiyatları kaç TL? Hemen belirtelim. Ülkemizde hayli popüler olan Qashqai, Sportage ve 3008 gibi modellerin fiyatları ortalama olarak 600 bin - 700 bin TL dolaylarında seyrediyor. Dolayısıyla mevcut şartlarda TOGG fiyatı için de 700 bin TL civarında bir etiketin çok uzak olmadığını söyleyebiliriz. Elbette yine de kesin fiyat için 2022 yılının son çeyreğini beklememiz gerekecek.

Fakat hali hazırda tamamen elektrikli ve C-SUV kategorisindeki bir model için 700 bin TL'lik etiketin de çok abartı olmadığı kesin bir gerçek...

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar