'TOGG şantiyesinde işçiye yemek bile verilemedi!'

'TOGG şantiyesinde işçiye yemek bile verilemedi!'
Türkiye’nin ilk yerli arabası olacağı ve önümüzde yıllarda seri üretime başlayacağı iddia edilen TOGG fabrikası şantiyesinde işçiler sıcak suya erişimde güçlük çekiyor ve öğle yemeği yemek için saatlerce sıra bekliyor.

Bursa'nın Gemlik ilçesinde açılışını AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yaptığı, yerli otomobilin üretileceği iddia edilen Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu'nun (TOGG) Tasarım ve Üretim Tesisleri İnşaatı'nda çalışan birçok işçi, öğle molalarını yemek sırasında ayakta geçirmek zorunda kalıyor.

SOĞUK SUYLA DUŞ ALMAK ZORUNDA KALDILAR

Konuya ilişkin İnşaat-Sen’e ulaşan işçiler Yapı Merkezi şirketine ait şantiyede yemekhanenin yetersiz olmasından kaynaklı tüm öğle molasını sıra bekleyerek geçirdiklerini aktardı. Ayrıca iki gündür sıcak su olmadığından dolayı mesaiden sonra duş alamadıklarını belirten işçiler, birçok işçinin soğuk suyla duş almak zorunda kaldığını söyledi.

"ŞANTİYELER ESİR KAMPI DEĞİL"

BirGün'ün haberine göre; İşçiler yetkililere defalarca durumu bildirmelerine rağmen şantiye yönetimi eksikleri gidermek üzere bir adım atmadığını ifade etti .

Şantiye koşullarının iyileştirilmesinin zorunluluk olduğunu belirten İnşaat-Sen yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Şantiyelerdeki koşulların iyileştirilmesi bir lütuf değil zorunluluktur. Şantiyeler esir kampı değil her sabahın şafağında çalışmaya başlayan inşaat işçilerinin, çalıştıkları süre boyunca yaşam alanıdır. Yapı Merkezi şirketi ve TOGG yetkilileri, derhal şantiyedeki yemek ve su sorunlarını çözmek zorundadır.”

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar