TİYAP: Tiyatroların sorunları için kurul oluşturulmalı

TİYAP: Tiyatroların sorunları için kurul oluşturulmalı
Tiyatro Yapımcıları Derneği (TİYAP), tiyatroların yaşadığı sorunlara kalıcı çözüm üretilmek için kurul oluşturulması için kamuoyu ve yetkililere çağrıda bulundu.

TİYAP: Sorunlar için kurul oluşturulmalı

Tiyatro Yapımcıları Derneği (TİYAP), tiyatroların yaşadığı sorunlara kalıcı çözüm üretilmek için kurul oluşturulması için kamuoyu ve yetkililere çağrıda bulunarak: "Ekonomik durumlar, sosyal haklar,  vb. konuların kalıcı çözüm ve uygulamalarla donatılmasının hem kriz anlarında hem de hayatın normal akışında ülke tiyatromuz için son derece kıymetli olduğunu düşünüyoruz" denildi.

Cumhuriyet'te yer alan habere göre; Korona virüs salgını tedbirleri nedeniyle bir açılan, bir kapanan tiyatrolar büyük zarara uğradı. Yaşanan olumsuz gelişmeler nedeniyle tiyatro severler günlerdir sosyal medya üzerinden seslerini duyurmaya çalışıyor.
 
Kamuoyuna tiyatroların sorunları için kurul açılması hakkında çağrıda bulunan TİYAP, tiyatroların yaşadığı sorunlara kalıcı çözüm üretebilmek için devletin katkısı ile geniş çaplı bir kurul oluşturulmasını önerdi.

Yapılan açıklama şöyle:

"Öncelikle yaşadığımıznsalgın sürecinde özel tiyatroların ayakta kalması için çaba sarf eden herkese sonsuz teşekkür borç biliriz. 

Bu vesile ile;

Bütün özel tiyatroların sorunlarını geleceğe dönük çözümlerle iyileştirebilmek, tiyatro sanatının sürekliliğine katkı sunabilmek için tüm tiyatro örgütlerinin içinde olacağı geniş çaplı bir kurulun, devletin katkısı ve katılımıyla, bir an önce oluşturulmasının gerektiğini düşünüyoruz. 

Oluşacak kurulun raporlarının ve çalışmalarının esas kabul edilerek bütün kurumlarla ve kamuoyu ile paylaşılması, dağınık olan iyi niyetli çabaları çok daha faydalı hale getirecektir. Ekonomik durumlar, sosyal haklar, vergi konusu, yasal mevzuat, özgür üretim vb. konuların kalıcı çözüm ve uygulamalarla donatılmasının hem kriz anlarında hem de hayatın normal akışında ülke tiyatromuz için son derece kıymetli olduğunu düşünüyoruz."

tiyap.png

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar