Ticaret Bakanı Mehmet Muş Venezuela'daki peynir ithalatı ile ilgili açıklama yaptı!

Ticaret Bakanı Mehmet Muş Venezuela'daki peynir ithalatı ile ilgili açıklama yaptı!
Venezuela'da Ekim 2020'de peynire gizlenmiş halde kokain yakalandığı haberlerinden sonra Sedat Peker'de 7. videosunda konuya değindi. Ticaret Bakanı Mehmet Muş konuya ilişkin, "2020 yılında Venezuela'dan Türkiye'ye gerçekleşmiş peynir ithalatı bulunmamaktadır" dedi.

Sedat Peker'in yayınladığı 7. videoda kokain ticaretinde yeni adresin Venezuela üzerinden olduğunu iddia etmesi üzerine, sosyal medyada Mayıs 2020’de çıkan Venezuela’dan peynir içine gizlenmiş kokain operasyonu gündeme tekrar geldi. 

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Venezuela'dan peynir ithalatı yapıldığı iddialarıyla ilgili, "2020 yılında Venezuela'dan Türkiye'ye 1 gram dahi peynir ithal edilmemiştir. 2021 yılında ise; bugüne kadar gerçekleşmiş peynir ithalatı bulunmamaktadır" dedi.

NE OLMUŞTU? SEDAT PEKER NE DEMİŞTİ?

Türkiye'nin 2020'de Venezuela'dan beyaz peynir ithal edebileceğini açıklamasının ardından Venezuela’da Ekim 2020'de peynire gizlenmiş kokain yakalandığı haberi yeniden gündeme geldi.

Sedat Peker, 7. videoda şunları söylemişti: “Bu kokainle ilgili hikayenin gerçeğini anlatayım. Önceden Kolombiya üzerinden geliyordu, en son 4 ton 900 kilo geçen sene 9 Haziran’da yakalandı. Daha sonra yeni bir güzergah çalışması, çünkü Amerika uyuşturucuyla mücadelede çok baskın karakter devamlı üstlerinde, orada sistemi devam ettiremeyeceklerini anlayınca 800 km Venezuela ile sınırları var. Venezuela üzerinden yeni adres. Bu mal yakalandıktan sonra yeni bir güzergah kurmak için Venezuela’ya kim gitti? Eski Başbakanımız Binali Yıldırım’ın oğlu Erkan Yıldırım Bey. Bu senenin başında Ocak ayında gitti 4 gün kaldı, Şubat ayında gitti 4 gün kaldı. Karakas Limanı var Venezuela’nın en büyük limanı." 

 


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar