THY; İngiltere, Danimarka, Hollanda ve Güney Afrika uçuşlarını 48 saatliğine durdurdu

THY; İngiltere, Danimarka, Hollanda ve Güney Afrika uçuşlarını 48 saatliğine durdurdu
Korona virüsün İngiltere’de mutasyona uğraması sonrasında Türk Hava Yolları (THY), İngiltere, Danimarka, Hollanda ve Güney Afrika uçuşlarını 48 saatliğine durdurdu.

Uçuşlar 48 saatliğine durduruldu

Türk Hava Yolları, İngiltere, Danimarka, Hollanda ve Güney Afrika uçuşlarını 48 saatliğine durdurdu. Son dakika gelişmesi yolculara telefon mesajı yoluyla da bildirildi.

Dünya Sağlık Örgütü İngiltere'de tespit edilen virüsün mutasyona uğramış halinin Hollanda, Danimarka ve Avustralya’da da görüldüğünü bildirmişti.

YÜZDE 70 DAHA BULAŞICI

İngiliz üst düzey sağlık yetkilileri, yeni mutasyonun daha ölümcül olduğu ya da aşılara farklı tepki verdiği yönünde bir kanıt olmadığını, ancak eskisine kıyasla yüzde 70 daha bulaşıcı olduğunu belirtmişti.

"TÜM YOLCULARA TEST"

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'da sosyal medya hesabından açıklamada bulunarak şu ifadeleri kullandı:

"Koronavirüsün mutasyonuyla İngiltere'de bulaş hızının arttığı bildirilmiştir. Cumhurbaşkanımızın talimatı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımızın koordinasyonu ile tedbiren; İngiltere, Danimarka, Hollanda ve Güney Afrika'dan ülkemize olan uçuşlarda geçici durdurma kararı alınmıştır.

İngiltere kaynaklı mutasyon riski üzerine alınan tedbirler kapsamında halen yolda olan uçuşlar için tüm yolculara test yapılacak ve karantina kuralları uygulanacaktır. Tedbirler tam koordinasyonla yürütülmektedir."

dd.png

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar