Thodex kurucusu Faruk Fatih Özer köşeye sıkıştı! 48 saat içinde...

Thodex kurucusu Faruk Fatih Özer köşeye sıkıştı! 48 saat içinde...
Thodex patronu Faruk Fatih Özer için son dakika gelişmeleri yaşanmaya devam ediyor. Kripto para borsasını sarsan Thodex vurgununda Arnavutluk'a kaçan kurucu Faruk Fatih Özer’in yakalanmasına ilişkin operasyonda sona yaklaşıldı. Özer ile ilgili işlemlerin birkaç gün içinde tamamlanması öngörülürken Faruk Fatih Özer'in yakalandıktan sonra 48 saat içinde Türkiye'ye iade edilmesi bekleniyor.

Thodex vurgununda son dakika gelişmeleri yaşanıyor. TRT Haber'in üst düzey emniyet kaynaklarından aktardığına göre, firari Faruk Fatih Özer'in yakalanmasına ilişkin operasyonun birkaç gün içinde tamamlanması planlanıyor. Arnavutluk'taki operasyona destek için ülkeye giden Türk polisi geri dönerken gözler, bu ülkeden gelecek açıklamaya çevrildi. Faruk Fatih Özer'i yakalamak için başlatılan operasyon Başkent Tiran merkezli 4 ülkede devam ediyor.

İADESİ NE ZAMAN YAPILACAK?

Faruk Fatih Özer yakalandığında ilk olarak Arnavutluk adli makamlarının karşısına çıkarılacak. Ancak Arnavutluk sınırları içinde bir suç işlemediği için bu ülkede yargılanmayacak. Kırmızı bültenle aranan Özer’in pasaportu tahditli olduğundan, kendisine yeni pasaport çıkartılacak. Ardından da İnterpol'e teslim edilecek. 48 saat içinde Türkiye'ye iadesi gerçekleşecek.

YARDIM EDENLERİN ADLİ İŞLEMLERİ ARNAVUTLUK'TA GERÇEKLEŞECEK 

Faruk Fatih Özer'e Arnavutluk'ta yardım edenlerin adli işlemleri ise bu ülkede gerçekleşecek. Önce ifadeleri alınacak şüpheliler, daha sonra bu ülkenin mahkemelerine çıkarılacak.

HABER SİTEDEN KALDIRILDI

TRT Haber, Arnavutluk'a kaçan Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer’in yakalanmasına ilişkin operasyonda sona gelindiğini duyurmuş, Özer'in iade edileceğini ileri sürmüştü. Thodex hakkındaki operasyonun detaylarına yer veren TRT Haber, daha sonra haberi siteden kaldırdı.

trt-002.jpg


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar