Thedox skandalı göstere göstere gelmiş! Yabancılar Faruk Fatih Özer'in 2 milyar dolarlık vurgunu 5 gün önce fark etmiş

Thedox skandalı göstere göstere gelmiş! Yabancılar Faruk Fatih Özer'in 2 milyar dolarlık vurgunu 5 gün önce fark etmiş
Son 24 saattir internet sistemlerini kapatan kripto para borsası Thodex'in kurucusu Faruk Fatih Özer'in yaklaşık 2 milyar dolarlık kripto para ile yurt dışına çıktığı anlaşıldıktan sonra yabancı kaynakların Özer'in bu vurgununu günler öncesinden fark ettiği ortaya çıktı.

Thodex’teki skandala dair her an yeni bir bilgi gelirken bunun  ön habercisi olan ilginç bir detay ortaya çıktı. Thodex, 1.3 milyar dolarlık rakamla günlük işlem hacmi rekorunu kırdığı 17 Nisan’da, portföyündeki yarım milyar dolarlık Dogecoin’i piyasa fiyatının yüzde 30 altında bir fiyatla elden çıkarmış.

Ne internet sitesine ne de uygulamasına ulaşılabilen Thodex’te yaklaşık 400 bine yakın kullanıcı kripto yatırımcısı haklarını aramak için hukuki yollara başvurmaya başlarken, buhar olan Thodex ile ilgili bir ayrıntı daha ortaya çıktı.


İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı bugün Thodex’in kurucusu Faruk Fatih Özer hakkında nitelikli dolandırıcılık suçundan soruşturma başlatırken, platformda 5 gün önce yapılan işlemler de vurgun iddialarını iyice güçlendirdi.

Geçen hafta cumartesi günü (17 Nisan) 1.3 milyar doları aşan tutar ile son 3 aylık döneminin en yüksek işlem hacmine ulaşan Thodex’in aynı gün yarım milyar dolar düzeyinde Dogecoin işlemi yaptığı belirlendi. Thodex, üstelik bu Dogecoin’leri (DOGE) o günkü piyasa fiyatının yaklaşık yüzde 30 altında bir rakamla satmış.

dogcoin-islemi.png

SATIŞ ŞİRKETİN KAÇIŞ HAZIRLIĞI OLARAK YORUMLANDI


Dogedoin’in 0.30 dolar seviyesinde olduğu 17 Nisan’da, Thodex üzerinden 0.20 dolara 489 milyon dolarlık satış gerçekleştirilmiş. Thodex’in borsasında kullanıcılara yönelik işlemleri durdurmasından hemen önce gerçekleşen bu durum, şirketin kaçış için hazırlıklara başladığı şeklinde de yorumlandı.


Yaşanan bu şüpheli satış, Twitter’a da 17 Nisan Cumartesi günü şu paylaşımla yansımış:

cedric-ic.png

“Türk borsası Thodex'i inceliyor musunuz? Doge'yi % 30 piyasa fiyatının altında satıyorlar ve onları geri almaya çalıştığınızda paraları alıkoyuyorlar. Bir kaçış stratejisine benziyor mu? Bütün bunlar Doge pompasına denk geliyor mu? 24 saat içinde 500 milyon doların üzerinde Doge ticareti yaptılar.”

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar