Tesla sahibi aracını dinamitle patlattı!

Tesla sahibi aracını dinamitle patlattı!
Elektrikli araçlar son yıllarda her ne kadar kullanışlı olmaya başlasa da motorlu araçlara göre daha masraflı olabiliyor.  Bunun en büyük sebeplerinden biri de batarya paketi. Peki bir elektrikli aracın batarya paketini değiştirmenin maliyeti ne?

Örneğin, Tesla modellerinin batarya değişim ücreti merak ediliyor. Çünkü bir sorun olduğunda değişimlerin çoğu garanti kapsamında yapılıyor. Ancak Tesla Model S üretimi 2012 yılında başladı ve 8 yıllık garanti ilk müşteriler için dolmaya başladı. Hal böyle olunca, değişim için gereken ücret de ortaya çıktı.

Tesla'nın bataryaları uzun süre dayanıyor ancak her şeyde olduğu gibi onlarda da sorunla karşılaşılabiliyor. Finlandiya'daki 2013 model Tesla Model S sahibi Tuomas Katainen de aracının batarya paketiyle ilgili bir sıkıntı yaşamış. Tesla, yapılan inceleme sonucu bataryanın değiştirilmesi gerektiğini belirtmiş ve garanti dışı kaldığı için 20 bin euro ücret istemiş.

Katainen, ikinci el 2013 Model S'lerin 35 bin euro'luk fiyatını göz önünde bulundurarak kendisine söylenen ücreti çok yüksek bulmuş. Bataryanın tamiri için de bir yol bulamayınca çareyi bambaşka bir noktada aramış ve hem sorunu kökünden çözmek hem de sesini duyurmak için 30 kilogram dinamitle aracını patlatma kararı almış.

Kulağa oldukça çılgınca gelen bu eylemi aşağıdaki videoda izleyebilirsiniz. Ayrıca, aracı patlatmadan önce sorunlu batarya paketi ve elektrik motoru gibi pahalı parçaların da söküldüğü belirtiliyor.

Şunu da belirtmeden geçmeyelim, Model S'lerde yüksek kapasiteli üretim 2014 yılında başladı. Yani onun öncesindeki araçlarda üretim kapasitesi daha düşük olduğu için batarya değişiminin de daha pahalı olduğu belirtiliyor. Günümüzde hem üretim kapasitesi hem de gelişen batarya teknolojileri sayesinde bu tutar daha düşük olacaktır.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar