Termik santral'de ne var? Termik santral patlarsa ne olur?

Termik santral'de ne var? Termik santral patlarsa ne olur?
Çeşitli enerji üretimlerinde kullanılan termik santralleri ülkemizde daha çok elektrik ve ısıda kullanılıyor. Peki tam olarak termik santral nedir? Termik santrali patlarsa ya da yanarsa ne olur? MMO Enerji Çalışma Grubu Üyesi Orhan Aytaç bu sorulara açıklık getirdi.

MMO Enerji Çalışma Grubu Üyesi Orhan Aytaç, Haber Global canlı yayınında termik santrali patlama durumunda neler yaşanır? Patlarsa ne olur? sorularına açıklık getirdi.

TERMİK SANTRAL PATLARSA NE OLUR?

Aytaç, Haber Global'e yaptığı açıklamasında "Hidrojen tankı boşaltılıp, hendek kazıldığı gibi önlemlerin alındığı yönünde bilgiler var. Kemerköy Termik Santralinin diğer santralden farkı, kömür stok sahasının içinde olmaması. Santral içine alevler girdi.

Normal olarak bu elimizdeki bilgilerle burada patlayıcı, yanıcı ve çevreyi felakete götürecek patlama yaşanmaz. Petrokimya, nükleer santral böyle durumla karşı karşıya kalsa daha tehlikeli. Bu nedenle kömür stok sahası içinde bulunmadığından herhangi bir fabrika yangınından farkı olmaz. Hangi aşamada söndürülür şuanda bilmiyoruz ama eğer başarısız olunursa binanın büyük kısmı yok olacaktır. Elektrik kesintisi yaşanabilir." dedi.

TERMİK SANTRALİN İÇİNDE NE VAR?

Termik santraller üretimde çeşitli yakıt tipleri kullanırlar. Bu yakıt tipleri santral yakınında ne kadar fazla ise olası patlama da o kadar yüksek olur.

Bu nedenle olası yangın riskine karşı termik santraldeki yakıtlar bölgeden uzaklaştırılır ve patlama benzeri durumun önüne geçilmiş olur. Yine de yangın termik santrale ulaşırsa kullanılmaz hale gelebilir ve eğer bölgede aktif elektrik ya da ısı üretimi sağlıyorsa bu alanlarda kesintiler yaşanabilir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar