Terenin faydaları nelerdir?

Terenin faydaları nelerdir?
Türkiye'de de bol miktarda yetiştirilen terenin sağlık için pek çok faydası vardır. Teredeki , A, B6, B12 vitamini, demir, magnezyum, kalsiyum ve fosfor gibi vitamin ve mineraller sağlıklı bir vücut için gereklidir. Peki, terenin faydaları nelerdir?

Soğuk algınlığına karşı bu bitkiyi tüketin!

Tere, iştah açar, hazımsızlığı giderir, kansere karşı korur, kemik sağlığını geliştirir, kansızlığı giderir, soğuk algınlığını önler. 

TERENİN FAYDALARI

Terenin sağlık açısından yararlarından bazıları şunlardır:

Kardiyovasküler hastalık riskini azaltır

Tere, çeşitli kronik hastalık riskini azaltmaya yardımcı olabilecek birçok ikincil metabolitlere sahiptir. Tere, kötü kolesterolü düşürmede yararlıdır, bu da arteriyoskleroz ve diğer kronik kalp hastalıkları gibi kardiyovasküler hastalıkların riskini azaltır. Tere ayrıca antioksidan olarak çalışan ve oksidatif stresin neden olduğu kalp dokusu hasarını azaltmada yardımcı olan C vitamini içerir. C vitamini, kalp miyositlerinde gelişen ve kalp sağlığını geliştiren embriyonik hücrelerin sürecinde aktif bir bileşendir.

Kemik sağlığını geliştirir

Çalışmalar, tere gibi kalsiyum bakımından zengin gıdaların tüketilmesinin osteoporoz riskini azaltmada işe yaradığını göstermektedir. Kalsiyum kemiklerin onarılması ve yapılmasında rol oynar ve bu yararlı aktiviteden sorumlu hücreler olan osteoblastların üretiminde bir artışa neden olur. Tere ayrıca kemik yoğunluğunun korunmasında etkileşimli bir besin maddesi olarak doğrudan rol oynayan iyi bir folat kaynağıdır. Menopoz sonrası kadınlar da folattan diyetlerinde osteoporozu önleyici olarak fayda görebilirler.

Soğuk algınlığını önler

C vitamini bakımından zengin gıdalar soğuk algınlığı için etkili bir ilaçtır. C vitamininin bu bağışıklık koruyucu özelliği üzerine yapılan bir araştırma, C vitamini açısından zengin gıdalar tüketmenin soğuk algınlığı riskini % 66 oranında azaltabileceğini göstermektedir. Su teresi iyi bir C vitamini kaynağıdır.

Kronik hastalık riskini düşürür

Tere, serbest radikallerin neden olduğu hücre hasarına karşı koruyan ve oksidatif strese neden olan zararlı moleküller olan antioksidanlar adı verilen bitki bileşikleri ile doludur. Oksidatif stres, diyabet, kanser ve kardiyovasküler hastalıklar dahil olmak üzere çeşitli kronik hastalıklarla ilişkilendirilmiştir. Tere gibi antioksidan bakımından zengin besinlerle beslenmek oksidatif strese karşı korunmanıza yardımcı olabilir, bu da bu hastalıklara karşı riskinizi azaltabilir.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar