Tepki çeken 'Muz Provokasyonu' için Göç İdaresi Başkanlığı harekete geçti

Tepki çeken 'Muz Provokasyonu' için Göç İdaresi Başkanlığı harekete geçti
İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı, bir sokak röportajında kullanılan, “Ben muz yiyemiyorum, siz kilolarca muz alıyorsunuz” ifadelerine karşı sosyal medyada ‘muz yeme’ videoları çeken 7 kişinin sınır dışı edileceklerini bildirdi.

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Başkanlığı yazılı açıklama yaparak ‘muz yeme’ eylemi başlatan 7 yabancı uyruklunun saptandığını ve adli işlemlerinin tamamlanmasının ardından sınır dışı edileceklerini duyurdu.

Göç İdaresi Başkanlığı’nın açıklaması şöyle:

 “Bir sokak röportajında yer alan ‘Ben muz yiyemiyorum, siz kilolarca muz alıyorsunuz…’ söylemi sonrası yabancı uyruklu olduğu değerlendirilen kişilerce muhtelif sosyal medya platformlarından provokatif amaçlı ‘muz yeme’ eylemi içerikli video ve paylaşımın dolaşıma sokulduğu görülmüştür.

Emniyet Genel Müdürlüğümüzün ilgili birimleri tarafından bahse konu provokatif paylaşımlara ilişkin yürütülen çalışmalar sonucunda elde edilen ilk bulgular doğrultusunda yabancı uyruklu 7 şahıs yakalanmış olup adli işlemlerinin tamamlanmasının ardından haklarında sınır dışı etme işlemleri başlatılacaktır.

 

Söz konusu provokatif paylaşımların tüm boyutlarıyla ortaya çıkarılması ve bu paylaşımları yapan tüm şahıslar hakkında gerekli adli ve idari işlemlerin titizlikle ve eksiksiz bir şekilde yerine getirilmesi için çalışmalar devam etmektedir.”

PROVOKATİF PAYLAŞIMLAR

Sokak röportajında iki gün önce bir vatandaşın muz alamadığını söylemesinin ardından Suriyelilere ait olduğu belirtilen sosyal medya hesaplarından çok sayıda "muz yeme" görüntüsü paylaşımı yapılmıştı. Bir paylaşımda Türk bayrağındaki hilalin üzerine muz konulması da büyük tepkiye yol açmıştı. (ANKA)

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar