Temmuz zammı sonrası memur ve emekli maaşlarına ilişkin ilk rakamlar

Temmuz zammı sonrası memur ve emekli maaşlarına ilişkin ilk rakamlar
Emekli ve memur temmuz zammı 6 aylık enflasyon verisi ile belirlenecek. Yılın ilk 4 ayı için enflasyon yüzde 31,71 olarak kesinleşirken, mayıs ve haziran aylarındaki rakamlar sonrası emekli ve memur maaşları için zam oranı netleşecek. Öte yandan Merkez Bankası Piyasa Katılımcıları Anketi'ne göre enflasyon beklentileri belli oldu. Buna göre SSK ve Bağ-Kur emeklileri için yüzde 41 memur ve memur emeklileri için ise yüzde 40,5 temmuz maaş zammı hesaplandı.

TEMMUZ ZAMMI SONRASI MEMUR VE EMEKLİ MAAŞLARI BELLİ OLDU!

Milyonlarca memur ve emeklinin beklediği zam için geri sayım devam ediyor. Açıklanan yüksek enflasyon rakamları maaşlara daha büyük zam anlamına gelirken, Merkez Bankası beklenti anketinden çıkan sonuçlar ise beklenen temmuz zammı için için ilk rakamları belirginleştirdi.

Memurlara yüzde 7 zam ve 2022''nin ilk 6 aylık dönemindeki enflasyonun yüzde 7.5''i aşan kısmı kadar fark yansıtılacak. Maaşlarla beraber, aile yardımı ve toplu sözleşme ikramiyesi de yükselecek. Şu ana kadar 4 aylık enflasyon verileri belli oldu. Ocak- Nisan enflasyonu yüzde 31.71 çıktı. Buna göre, memurlara yüzde 24.21 enflasyon farkı oluştu, Temmuz zammı yüzde 31.21''e ulaştı. Yüzde 31.21 artış ile aile yardımı dahil en düşük maaş 6 bin 429 liradan 8 bin 435 liraya yükselecek.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar