"Temel Kotil ailesi TAI’yi zapt etmiş!"

"Temel Kotil ailesi TAI’yi zapt etmiş!"
Türk Havacılık Uzay Sanayii (TAI) Genel Müdürü Temel Kotil ile aynı soyada sahip olan 4 kişinin daha kurumda yer almasına tepki gösteren İYİ Parti İBB Grup Sekreteri Ali Kıdık, "TAİ'yi Temel Kotil ailesi zapt etmiş" ifadelerini kullandı.

TOLGAHAN KARAOĞLU / GÜNBOYU

İYİ Parti İBB Grup Sekreteri Ali Kıdık, Türk Havacılık Uzay Sanayii’nde (TAI) Temel Kotil ve ailesinin nasıl yerleştiğini gösteren belgeyi paylaştı.

Belgede, TAI Genel Müdürü olan Temel Kotil ile birlikte kurum içerisinde Kotil soyadlı 5 kişinin olduğu görülüyor. Temel Kotil’in Genel Müdürlük bölümünde yer aldığı görülen belgede, Bayram Ali Kotil, Ulaşım ve Bakım Hizmetleri, Habip Kotil Detay Boya işlemleri, Yakup Kotil Ulaşım ve Araç Bakım Hizmetleri Yasemin Kotil ise Süreç Geliştirme bölümünde yer alıyor.

ejabnb1w4aajdwu.jpg

Konuya ilişkin Günboyu Gazetesi’ne açıklamalarda bulunan Ali Kıdık belgenin kurum içerisindeki birinden geldiğini ifade etti.

Kıdık, “Ben bu durumu doğru bulmuyorum. Bir kurumun başındaki bir insanın o kurumun içine sadece kendi soyadını taşıyan insanların istihdam edilmesi doğru değil” ifadelerini kullandı.

Ben hemşericilik konusuna karşı olduğunu ifade eden Ali Kıdık, “5 tane Kotil soyadlı olacağına bir Hakkarili, bir Sinoplu ya da Kastamonulu da olsaydı keşke” değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar