Temel Karamollaoğlu'ndan 'Kanal İstanbul' açıklaması!

Temel Karamollaoğlu'ndan 'Kanal İstanbul' açıklaması!
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu 'Kanal İstanbul' projesiyle ilgili açıklamasında, "Orayı yapanlara devlet kesesinden, milletin kesesinden para verilirse bu haram olur" ifadelerini kullandı.

Ekonomik ve Sosyal Araştırmalar Merkezi'nin (ESAM) düzenlediği 28. Uluslararası Müslüman Topluluklar Birliği Kongresi, Ankara'da gerçekleşti. Kongrenin sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’na, “Montrö lobisi” sorusu yöneltildi. Karamollaoğlu, "Bu yap-işlet-devret modeline göre yapılır, oradan gemiler geçmediği için de orayı yapanlara devlet kesesinden, milletin kesesinden para verilirse bu haram olur." dedi.

“MİLLETİN KESESİNDEN PARA VERİLİRSE BU HARAM OLUR”

Kanal İstanbul projesine eleştiriler getiren Karamollaoğlu, şunları ifade etti: "Montrö lobisi beni hiç ilgilendirmiyor. Ben onlardan dolayı değil, yani buranın beklenilen karı vermeyeceği kanaatinde olduğum için ve oradaki ekolojik yapıyı da bozma tehlikesinin olmasından dolayı Kanal İstanbul projesini doğru bulmuyorum. Yoksa Montrö lobisi nedir bilmiyorum. Kanal İstanbul projesi bir yatırım. Bu yap-işlet-devret modeline göre yapılır, oradan gemiler geçmediği için de orayı yapanlara devlet kesesinden, milletin kesesinden para verilirse bu haram olur. Boğazlardaki hakimiyetimizin artması, eksilmesi söz konusu değil. Bu onunla alakalı iş değil. Bunlar boş laflar."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar