Temel Karamollaoğlu: "Rakamlarla milleti kandırıyorlar"

Temel Karamollaoğlu: "Rakamlarla milleti kandırıyorlar"
Saadet Partisi Lideri Temel Karamollaoğlu, partisinin genel idare kurulu toplantısında bazı tespitlerde bulundu. Karamollaoğlu, ülkede kimsenin ekonomiye ve adalete güvenin kalmadığına vurgu yaptı.

Partisinin Genel İdare Kurulu toplantısında konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ne benzer bir sistemin dünyanın hiçbir yerinde olmadığına dikkat çekti. Karamollaoğlu, ülkede kimsenin ekonomiye ve adalete güveni kalmadığının altını çizerek, “Bugün ekonomik problemler tahammül edilemez bir sınıra geldi. Rakamlarla oynandığı açıkça görülüyor. Denetleme mekanizması olmadığı için de bu denetlenmiyor. Ekonomi politikalarına güven kalmadı” dedi.

Saadet Partisi Genel İdare Kurulu (GİK) toplantısı geniş katılımla gerçekleştirildi. Balgat Eğitim Merkezi’nde yapılan toplantıda konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, ekonomi başta olmak üzere Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ve güncel konularla ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

"DÜNYANIN HİÇBİR YERİNDE KİMSE BU YETKİYE SAHİP DEĞİL"

Saadet Partisi’nin meselelere yaklaşımının kamuoyunda genel kabul gördüğünü dile getiren Karamollaoğlu, “Bizi daha yakından tanıması gerekenler biraz soğuk davranıyordu. Ancak şuan bir gevşemenin olduğunu da görüyoruz. Bu iktidar artık miadını doldurdu. Bu iktidarın artık ülke problemlerini çözme imkânı yok. Siz o sistemin adına ne derseniz deyin, ülkede sadece bir kişi karar veriyor. Cumhurbaşkanı’nın dışında hiç kimsenin hükmü yok. Cumhurbaşkanı da bunu anladı ama tek adam olmak onun da hoşuna gidiyor. Çünkü tek karar verici o. Ülkemizin sorunları o kadar girift bir hâl aldı ki bunu da bir kişinin çözme imkânı yok. Zaten Cumhurbaşkanı detayla ilgilenmiyor. Ama asıl marifet detayda saklıdır. Detaylarla ilgilenmeden ülkenin genel kanaatlerle yönetilmesi mümkün değildir. Mevzuatları öyle bir hale getirdiler ki bin tane dosya imza bekliyor. Kimse bakanları tanımıyor. Tanınan iki, üç bakan var. Dünyanın hiçbir yerinde kimse bu yetkiye sahip değil. Sadece Suudi Prens Selman bu yetkiye sahip. Başka yerde böyle bir sistem yok” dedi.

"KANUNLARI MECLİS YAPAR BAŞKAN YAPMAZ"

Karamollaoğlu, parlamenter sisteme dönüş ile ilgili devam eden tartışmalara değinerek, şöyle devam etti: “Muhalefet partileri eski sisteme dönelim diyor. Bu olabilir. Kanaatimce koalisyonların kurulması bir ülkenin yıkılması manasına gelmiyor. Koalisyonların kurulması ittifak arayışı içinde kurulur. Bizim kanaatimize göre başkanlık sistemi devam edebilir. Başkanın aldığı her karar sorgulanmalıdır. Yeri geldiği zaman iptal edilebilir. Halkı temsil eden Meclis’e geniş yetkiler verilmelidir. Kanunları Meclis yapar, başkan yapmaz. Meclis’in aldığı kararlar çerçevesinde başkan karar alır. Biz doğrudan doğruya parlamenter sisteme dönelim diye bir ısrarımız yok.”

ANAYASA MAHKEMESİNİ YERDEN YERE VURDULAR

Adalet mekanizmasında problemlerin olduğunu ifade eden Karamollaoğlu, “Hâkimler karar verirken iktidarın kendilerine nasıl tavır takınacağından korkuyor. Farklı karar verenler, havuz medyası tarafından da aşağılanıyor. Geçen Anayasa Mahkemesi’ni yerden yer vurdular. Bugün ekonomik problemler tahammül edilemez bir sınıra geldi. Rakamlarla oynandığı açıkça görülüyor. Denetleme mekanizması olmadığı için de bu denetlenmiyor. Hangi rakamın nereden çıktığını da bilemiyoruz. Rakamlarla bu milleti kandırmaya çalışıyorlar. Ekonomi politikalarına güven kalmadı” diye konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar