Telegram'ın kurucusu Pavel Durov: Bu tarihteki en büyük dijital göç

Telegram'ın kurucusu Pavel Durov: Bu tarihteki en büyük dijital göç
Telegram'ın kurucusu Pavel Durov, WhatsApp'ın yeni gizlilik sözleşmesine yönelik tepkilerin ardından Telegram Messenger'a yoğun kullanıcı geçişi olduğunu belirterek, "Belki de insanlık tarihinin en büyük dijital göçüne tanık oluyoruz" dedi.

"Bu tarihteki en büyük dijital göç"

Telegram'ın kurucusu Pavel Durov, Telegram Messenger'a yoğun kullanıcı geçişinin tarihteki ‘en büyük dijital göç’ olduğunu söyledi.

Pavel Durov, Telegram’dan yaptığı paylaşımda, “Belki de insanlık tarihinin en büyük dijital göçüne tanık oluyoruz. Bu fenomeni takiben, iki devlet başkanı Telegram'a geçiş yaptı: Brezilya Devlet Başkanı Jair Bolsonaro ve Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan” ifadesini kullandı.

Durov, aralarında Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy ve İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu’nun da olduğu bazı ülke liderlerinin halihazırda Telegram’ı kullandığını hatırlatarak şunları ifade etti:

“Siyasi liderler ve çok sayıda kamu kuruluşunun dezenformasyona karşı mücadelede ve önemli olaylarla ilgili bilgileri yayma konusunda Telegram'a güvenmelerinden onur duyuyoruz.”

Durov, Telegram’ın kullanıcının abone olduğu içeriği görüp görmeyeceğini belirleyen opak algoritmalar kullanmadığını vurgu yaparak, “Sonuç olarak, Telegram kanalları kanaat önderleri ve takipçileri arasında güvenilir iletişimin tek doğrudan yoludur” diye yazdı.

Durov, geçen salı günü yaptığı açıklamada, Telegram kullanıcılarının sayısının 500 milyonu aştığı ve sadece son üç günde 25 milyon arttığını belirtmişti.

Kaynak: Sputnik

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar