Telegram'ın kurucusu Pavel Durov, Apple davası hakkında konuştu

Telegram'ın kurucusu Pavel Durov, Apple davası hakkında konuştu
Apple, Telegram uygulamasını App Store'dan hala kaldırmadığı için Kaliforniya Kuzey Bölgesi Bölge Mahkemesi'nde dava edilmişti. Telegram kurucusu Pavel Durov, dava hakkında ilk kez açıklamalarda bulundu.

Telegram'ın kurucusundan Apple Davası açıklaması

ABD Kongre binasını basan Başkan Donald Trump yanlılarının kullandığı sosyal medya uygulaması Parler, Apple tarafından App Store'dan kaldırılmıştı. Apple'ın uygulamayı kaldırma gerekçesi ise Kongre baskınının uygulama üzerinden organize edilmesi ve yetkililerin gerekli önlemleri almaması olarak gösterilmişti.

TELEGRAM'A DAVA

"Daha Güvenli Web Koalisyonu" tarafından Apple'a açılan davada, Apple'ın Telegram'ı da mağazadan kaldırması istendi. Kaliforniya Kuzey Bölgesi Bölge Mahkemesi'nde açılan davanın gerekçesi ise, Apple'ın Parler uygulamasını kaldırıp, Telegram'a dokunmaması olarak gösterildi.

ŞİDDET YANLISI İÇERİKLER 

Davanın ardından harekete geçen Telegram, şiddet yanlısı hesapları, grupları ve kanalları kapatmaya başladı. Telegram'ın kurucusu Pavel Durov da konuyla ilgili ilk açıklamasını yaparak şu ifadelere yer verdi: “Telegram, Hizmet Şartları gereği şiddet yanlısı çağrıların engellenmesi için çalışıyor. Ekibimiz, sıkı çalışma sonucunda yüzlerce şiddet yanlısı hesabı kapatarak olayların büyümesini engelledi. Raporladığınız her kanalı titizlikle inceliyor ve gerekli işlemleri yapıyoruz.”

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar