Bugünkü Yazarlar Tüm Yazarlar
Burak Kalemkar

Burak Kalemkar

Mizah Dili ve Edebiyatı

Tekstilcilere gün doğdu!

Brunei, Umman, Katar, Suudi Arabistan, Esvatini, Vatikan, Bahreyn, Bhutan, Ürdün, Kuveyt, Lihtenştayn, Monak, Fas, Tonga, Birleşik Arap Emirlikleri, Andorra, Antigua ve Barbuda, Avustralya, Bahamalar, Belçika, Belize, Kamboçya, Kanada, Danimarka, Grenada, Jamaika, Japonya, Lesotho, Lüksemburg, Malezya, Hollanda, Yeni Zelanda, Norveç, Papua Yeni Gine, Büyük Britanya, Saint Kitts ve Nevis, Saint Lucia, Saint Vincent ve Grenadinler, Solomon Adaları, İspanya, İsveç, Tayland, Tuvalu.

Bu bilgileri internetten aldım. Yanlışı varsa günahı modem hatların başına.

Yukarıdaki devletler krallıkla veya hükümdarlıkla yönetilen devletler. Kimi mutlak monarşi, kimi anayasal monarşi, kimi parlamenter monarşi falan filan. Zaten bizi ilgilendiren kısım bu değil.

Size asıl detayı vereceğim.

Bu krallıklarda son 1 haftadır inanılmaz bir telaş var. Sadece telaş olsa iyi, korku var, endişe var, var da var. Kraliyetlerin üst kısmından tutun da, çaycısına kadar hepsi fiskos durumunda.

Endişe etmeyin, o devletlerin halklarında sisteme karşı bir isyan veya ayaklanma riski vs yok.

Hepsinin korkusu biziz. Türkiye''den öyle bir korkmaya başladılar ki sormayın.

İşte, tam bu fırsatı ayağımıza getirmişken kader, "Vurdu ve goooolllll!" tarzı bir başarıya imza atmak için tüm tekstilcilerimize, giyimcilerimize büyük görev düşmekte.

Sayın Bülent Arınç "Artık kral çıplak dememiz gerek" dediğini duyan bu kraliyet aileleri ve çalışanları "Eyvah ki eyvah. Türkiye''de biri çıkıp -Kral çıplak- demiş. Şimdi o ülkenin yandaşları -Kral derken Reis''ten değil diğer krallıklardan bahsediyor- derler ve dünya bizi çıplak zanneder. Gardıroplarımız tıka basa kıyafetle dolu ama biz şu Türk tekstilcilerinden tonlarca kıyafet alalım da itibarımız sarsılmasın" demeye başladı.

Hadi yine iyisiniz tekstilciler, paraya para demeyeceniz!

Not: Size o kaaa tüyo verdim. Cest olarak bana da bir paçalı don dikersiniz artıkın. Yaz geldi, İstanbul Yenikapı sahilinde ayağımı denize sokup Afgan ve Suriyeli kardeşlerime su sıçratasım var!

 

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yazarın Diğer Yazıları