Teknoloji devinden sonbaharın gelişini müjdeleyen yeni doodle

Teknoloji devinden sonbaharın gelişini müjdeleyen yeni doodle
Teknoloji şirketi Google, tarayıcısı için yeni doodle yayınladı. Tarayıcı ekranına girenlerin karşısına küçük bir kirpi çıkıyor...

Google tarayıcı kullanıcılarının dikkatini doodle yani çizimler çekmiştir. Arama yapmak için ana sayfaya ilk girdiğimizde karşımıza çıkan çizimden bahsediyoruz.

 Doodle’lar mevsimleri, özel günleri ya da büyük bir etkinliği tasvir eden çizimler. Daha önce 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı gibi pek çok özel günde Google’ın çizim hazırladığını gördük. Şimdi tarayıcı yeni bir çizimle karşımıza çıkıyor.

YENİ GOOGLE DOODLE NEDİR?

Google’ın ekranına girdiğimizde mutlu küçük bir kirpi bizi karşılıyor. Çizimdeki kirpi, mevsimi temsil etmek üzere hazırlanan bir buketi sunuyor. İşte, bu tarayıcının 2021 sonbahar doodle’ı. Peki, siz yeni doodle’ı beğendiniz mi?

Dünyanın kuzey yarım küresinde yaşayanlar için sonbahar ekinoksu, Dünya’nın dönme ekseninin Güneş etrafındaki yörüngesine göre 23,5 derecelik eğikliği nedeniyle, giderek daha kısa günlerin ve çok daha soğuk havaların gelişini müjdeliyor.

Ekvatorun güneyinde yaşayanlar ise ilkbahar ekinoksuyla tam tersini görmeyi bekliyor. Yani daha uzun günler ve daha sıcak havaya şahit olacaklar. Google, bugün başlayan sonbahar ve ilkbahar ekinokslarını temsilen yeni doodle tasarımlarını bugün yayınladı.

Google, her mevsimin özelliklerini yansıtan bir buket sunan mutlu küçük bir kirpi çizimini tercih etti. Animasyonlu doodle ile şirket, yeni mevsimin gelişini kutluyor. Kuzeydekiler için sarı ve turuncu yaprakları taşıyan kirpi, güneydekiler için ise parlak çiçekleri taşıyor.

shiftdelete.net

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar