Teknoloji devi Apple'a rekor ceza!

Teknoloji devi Apple'a rekor ceza!
Dünyanın teknoloji devi Apple, müşterilerine verdiği servis desteği kapsamında müşterilerine yeni telefonlar yerine yenilenmiş cihazlar verdiğini kabul etmişti. Firmanın rekor bir ceza ödemesine karar verildi.

NTV'de yer alan habere göre; AppleCare kapsamında müşterilere yeni telefonlar yerine yenilenmiş cihazlar veren Apple, kendisine açılan davada anlaşma yoluna gitti. Apple, büyük bir tazminat ödeyecek.

DAHA ÖNCE ORTAYA ÇIKMIŞTI

Yaklaşık beş yıldır devam eden suçlamalarda Apple müşterileri kandırmakla suçlanıyordu. AppleCare programında şirketin yeni iPhone değil de yenilenmiş akıllı telefonları müşterilere dağıttığı ortaya çıkmıştı.

UZLAŞMA YOLUNA GİTTİ

ABD yasaları gereği yenilenmiş cihazların da performans olarak diğerlerine eşdeğer olduğu gerekçesiyle yanlış bir şey yapmadığında ısrarcı olan Apple, ısrarından vazgeçti ve kendisine açılan davada uzlaşma yoluna gitti.

TAM 95 MİLYON DOLAR TAZMİNAT

Firma, AppleCare programına 2012'den sonra katılan müşterilere tam 95 milyon dolar tazminat ödemeyi kabul etti. Söz konusu paranın 68 milyon dolara yakını iPhone müşterilerine gideceği, geri kalan kısmın ise yıllardır devam eden davanın masraflarında kullanılacağı belirtildi.

Apple 2020 yılında bataryaları yazılımla yavaşlattığı gerekçesiyle 500 milyon dolar ödemeyi kabul etmişti.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar