Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım: Müsilaj nedeniyle 12 firma kapatıldı

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım: Müsilaj nedeniyle 12 firma kapatıldı
Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, Marmara Denizi'ni etkisi altına alan müsilaj ile mücadele kapsamında çevreyi kirleten 47 firmaya ceza kestiklerini, bu 12'sini kapattıklarını açıkladı.

Vali açıkladı: 12 firma kapatıldı

Tekirdağ Valisi Aziz Yıldırım, gazetecilerle bir araya geldiği toplantıda, Marmara Denizi'ni etkisi altına alan müsilaj mücadelesinde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın 'Marmara Denizi Eylem Planı' kapsamındaki gerekli bütün çalışmaları uyguladıklarını söyledi.

12 FİRMA KAPATILDI

Vali Yıldırım, herkesin çevreyi temiz tutma konusunda hassas olması gerektiğini belirterek, "Müsilaj görüldükçe toplama çalışmaları devam edecek. Burada en önemli şey denizimizi temiz tutmak. Denizi temiz tutmak için de Tekirdağ'ın gerek sanayisine gerek belediyelerine gerek insanına düşen pek çok görev var. Herkesin bu görevleri yerine getirmesi lazım.

Tekirdağ'da yılın ilk gününden itibaren 800'e yakın denetim yapmışız. Bu denetimlerde 3 bin 748 numune almışız. Bu numuneler sonucunda aykırı bulduğumuz 47 firmaya ceza kestik. Bu 47 firmanın 12'sini kapattık. Bu firmalar kendilerinin eksiklerini tamamlayana kadar kapalı olmaya devam edecek. Bu 47 firmaya kesilen ceza da yaklaşık 6 milyon lira. Denetimlerimiz en hızlı şekilde devam ediyor" diye konuştu.

 


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar