Merkez Bankası’nın faiz kararı öncesi kritik uyarı! Dolar ve altını tutamayız

Merkez Bankası’nın faiz kararı öncesi kritik uyarı! Dolar ve altını tutamayız
Merkez Bankası tarafından açıklanacak olan faiz kararı beklentisi toplantının pas geçileceği yönünde. Yani ekonomistler, TCMB’nin Haziran faiz kararı ile yüzde 14 olan politika faiz oranını sabit tutacak ve bir değişikliğe gitmeyeceğini belirtiyor.

DOLAR VE ALTINI TUTAMAYIZ!

Olası bir faiz artışı durumunda ise yaşanacaklar:

Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’nın (TCMB) faiz kararı öncesi Dolar/TL kurundaki yükseliş devam ederken, an itibari ile 17,36 TL''den işlem görüyor. FED''in faiz toplantısı sonrasında 75 baz puanlık artış kararı alınırken Merkez Bankası''nın politika faiz oranını sabit tutması durumunda bu yükselişin daha da güçlenebileceği belirtiliyor.

ARTIŞ OLURSA, BORSAYA ETKİSİ NASIL OLUR?

Borsa ekonomide yaşanan dalgalanmanın etkisi ile düşüşünü sürdürürken 2.572,18 puan seviyesinden güne başlayan BİST-100 endeksi 2.569,12 puan ile güne devam ediyor. Merkez Bankası''nın faiz kararı ile sabit tutma kararı alırsa bu karar beklentiler dahilinde olduğu için endeks üzerinde olumlu ya da olumsuz bir etki yaratmayacak.

ARTIŞ OLURSA, ALTINA ETKİSİ NE OLUR

Altın fiyatları için yükseliş devam ederken gram altının fiyatı 1.028 TL''den işlem görürken çeyrek altının satış fiyatı 1.695 TL oldu. Merkez Bankasının olası bir faiz artışı kararı altın için negatif etkiye neden olur. (Emlak365)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar