TCDD Müdür Yardımcısı Levent Meriçli'den İsmet İnönü'ye skandal sözler

TCDD Müdür Yardımcısı Levent Meriçli'den İsmet İnönü'ye skandal sözler
CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, TCDD 1. Bölge (Haydarpaşa) Müdür Yardımcısı Levent Meriçli'nin, WhatsApp hikaye paylaşımında Milli Mücadele Kahramanı olan Türkiye'nin ilk Başbakan'ı İsmet İnönü'yü hedef almasına sert tepki gösterdi. 

HABER MERKEZİ-GÜNBOYU

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, TCDD 1. Bölge (Haydarpaşa) Müdür Yardımcısı Levent Meriçli'nin WhatsApp hikaye paylaşımında Milli Mücadele Kahramanı olan Türkiye'nin ilk Başbakan'ı İsmet İnönü'yü hedef almasına sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımlarla sert tepki gösterdi. 

İSMET İNÖNÜ'YÜ HEDEF ALDI

TCDD 1. Bölge (Haydarpaşa) Müdür Yardımcısı Levent Meriçli, Whatsapp hikaye paylaşımında Türkiye Yunanistan ve Ege Denizi'nin bulunduğu ve üzerine "Bu iki devlet birbiriyle savaşmış sağdaki devlet soldaki devleti denize dökmüş" bir fotoğraf paylaştı. 

Levent Meriçli, paylaşımın üzerine de "İnönü'nün avuçlarına bırakıldığı halde almayıp Yunanlılara terk ettiği bu coğrafyaya ait adaları tekrar geri alıp, geçmişte olduğu gibi Ege ve Akdeniz'i tekrar Türk Denizi haline getirmenin, Lozan'ı tersine çevirip Kızıl Elmaları toparlamanın tam vaktidir. Büyük Türkiye Hayalim Var..." sözlerini yazdı.

İşte o paylaşım:

inonu-saldiri111.jpg

 

"BİNALİ YILDIRIM'IN ANMA MESAJINA BAKABİLİR"

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, sosyal medya hesabından yapılan bu paylaşıma sert tepki gösterdi. 

Tanal, yapılan paylaşıma ilişkin mesajında şu ifadeleri kullandı:

  • TCDD 1. Bölge (Haydarpaşa) Müdür Yardımcısı Levent Meriçli, Whatsapp hikaye paylaşımında, İsmet İnönü’yü hedef almış. 
  • Merhum İnönü, bu ülkenin kurucu liderlerindendir. 
  • İnönü'ye "Avuçlarına bırakılan adaları Yunan'a terk ettiği" iftirasını atmak, Meriçli'nin haddi değildir!
  • TCDD yöneticisi Meriçli, T.C.’nin 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün nasıl bir lider olduğunu öğrenmek isterse; eski Ulaştırma Bakanı olan Erzincanlı hemşerisi Binali Yıldırım’ın “Türk Milleti, İsmet İnönü'yü daima saygıyla hatırlayacaktır” şeklindeki anma mesajına bakabilir.
  • 657 sayılı Kanun'un 7. md.'si, memurların bir siyasi partinin militanı gibi hareket etmesini, siyasi paylaşımlarda bulunmasını yasaklıyor. Derhal soruşturma başlatılmalıdır. Levent Meriçli, İsmet İnönü'yle uğraşıp siyaset yapacağına önce TCDD'de nasıl yükseldiğini anlatsın...
  • 164 yıllık köklü kurumumuz TCDD, bu iktidarla birlikte liyakatsiz atamalarla, iş bilmezliklerle, kazalarla anılır oldu. Neredeyse her gün bir tren kazası haberi alır olduk. Kazaları nasıl önleyeceklerine kafa yoracaklarına siyaset yapıyorlar.

tanal1-001.jpgtanal2-001.jpg 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar