TBMM'nin 100. yılı! Anıtkabir ziyaret ediliyor...

TBMM'nin 100. yılı! Anıtkabir ziyaret ediliyor...
Kutlamalar kapsamında ilk olarak TBMM Başkanı Mustafa Şentop başkanlığındaki heyet tarafından TBMM'deki Atatürk Anıtı’na çelenk koyuldu. Buradaki törenin ardından Şentop başkanlığındaki heyet Anıtkabir'i ziyaret etti.

Kutlamalar kapsamında, Türkiye Büyük Millet Meclis'inde ilk olarak Atatürk Anıtı'na çelenk koyuldu. TBMM Başkanı Mustafa Şentop başkanlığındaki heyet İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Meclis’e döndü.

Ulus'taki 1. TBMM'de de anma töreni gerçekleştirildi.

LİDERLER 1. MECLİS'TE

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal 1. TBMM'deki törene maskeli katıldı. 

ZİYA SELÇUK ANITKABİR’E ÇIKTI

Anıtkabir’deki ilk ziyareti Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk gerçekleştirdi. Küçük bir heyetle Ata’nın huzuruna çıkan Selçuk, mozoleye çelenk bıraktıktan sonra Anıtkabir özel defterini imzaladı.

zz.jpg

GENEL KURUL 14.00’TE TOPLANACAK

Genel Kurul, 14.00'te 23 Nisan nedeniyle özel gündemle toplanacak. Şentop, açılış konuşması yapacak. Özel oturumda, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP lideri Devlet Bahçeli de yer alacak.

mmm-001.jpg

ERDOĞAN KATILMIYOR

Genel Kurul'daki özel oturuma AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan katılmayacak. Akşam da geleneksel resepsiyon verilmeyecek. Saat 21.00'de evlerin balkonundan İstiklal Marşı okunurken, aynı saatte TBMM Tören Alanı'nda havai fişek, ışık ve lazer gösterisi de yapılacak.

mmmm.jpgmm-001.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar