TBMM'de yeni korona önlemleri

TBMM'de yeni korona önlemleri
Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu, korona virüs tedbirleri kapsamında özel gündemle toplandı.

TBMM'de yeni korona önlemleri

Komisyon Başkanı Recep Akdağ, 2019'un aralık ayından itibaren dünyanın yeni bir salgınla tanıştığını, Dünya Sağlık Örgütü'nün Covid-19'u uluslararası acil durum olarak ilan ettiğini anımsattı.
 
Recep Akdağ, Türkiye'nin de bu salgına karşı ciddi mücadele verdiğini söyledi. TBMM'de bazı yasal düzenlemelerle bu salgının oluşturabileceği olumsuz etkileri azaltmak üzere çalışmalar yapıldığını aktaran Akdağ, komisyonun, pandemi boyunca Meclisin çalışma şartlarıyla ilgili istişarelerde bulunacağını söyledi.

"ÖNEMLİ SAYIDA ARKADAŞIMIZ HASTALIKLA TANIŞTI"

Akdağ, komisyonun salgınla ilgili bazı kararlar alacağını belirterek, "İhtisas komisyonu olarak, Meclis Başkanı ve siyasi parti grupları nezdinde ne gibi tavsiyelerde bulunabileceğimizi konuşacağız. İçimizden bir heyet oluşturarak toplantı sonrasında hem siyasi parti gruplarımızı hem Meclis Başkanlığımızı ziyaret edeceğiz. Kapalı ortamlarda uzun süre çalışmayla hastalığın bulaşma riski daha fazla. TBMM'nin değerli üyelerinden hiç de azımsanmayacak sayıda arkadaşımız Covid-19 hastalığına yakalandı. Hastalığı ağır ve hafif geçiren arkadaşlarımız oldu. Sayı elimizde yok ama çok önemli sayıda arkadaşımız hastalıkla tanıştı. Dolayısıyla hem komisyonumuzda hem de TBMM'de hangi korunma tedbirleriyle çalışmalara devam edilmesi hususunda istişarelerde bulunacağız" dedi. 

PAKET SERVİS UYGULAMASI

Kapalı toplantıda; pandemi sürecinde Meclis'te uygulanmak üzere bazı tavsiye kararları alındı. Komisyon aldığı bu tavsiye kararlarını, salı günü TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve siyasi partilerin gruplarını ziyarete ederek iletecek. Meclis'te bazı çalışma şartlarında virüsün daha riskli olduğu değerlendirilerek şu tavsiye kararları alındı:
 
"Özellikle 2021 bütçesinin görüşüldüğü bu günlerde milletvekillerine yemeklerin paket servis yapılması, Genel Kurul çalışma saatlerinin esnek tutularak gece 00.00'dan sonra çalışmaması, Meclis personeli ulaşım servislerindeki yoğunluğun azaltılması." (DHA)

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar