TBMM'de vekiller o uygulamadan rahatsız oldu: İzleniyor olabiliriz

TBMM'de vekiller o uygulamadan rahatsız oldu: İzleniyor olabiliriz
TBMM’de Milletvekillerinin internet erişiminde sıkıntılar yaşadığını bildirmesi üzerine TBMM idaresi tarafından yapılan açıklama Milletvekillerinde "Acaba bizim iletişim bilgilerimiz ve internet trafiğimiz izleniyor mu?" sorusunu gündeme getirdi. 

HABER MERKEZİ - GÜNBOYU

CHP İstanbul Milletvekili Özgür Karabat mecliste bazı internet sitelerinin kısıtlanması ile ilgili yapılan açıklama sonrası “Bizim girdiğimiz internet siteleri  ve iletişimimiz de izleniyor olabilir” dedi.

BİG BROTHER VURGUSU

"Bu açıklamayla meclis ağından internete bağlananların internet trafiğinin ve girdikleri tüm sitelerin izlendiği de itiraf edilmiş oluyorlar. Bu tam bir güvenlik skandalı" diyen Karabat, "Vekillerin dahi tüm iletişim bilgileri ve İnternet trafikleri izleniyor olabilir. TBMM ’de Big Brother   yaşanmasını kimse istemez ve tasvip etmez. Bu konu ile ilgili milletvekilleri  bilgilendirilip kuşkular ve sorular ortadan kaldırılmalıdır” ifadelerini kullandı.  

MECLİS İDARESİNİN AÇIKLAMASI

TBMM’de  bazı milletvekillerinin internete erişimde sıkıntı yaşaması üzerine idare bir açıklama yapmış ve şunları paylaşmıştı;
”Milletvekillerinin internet erişiminde zorluk yaşadıkları yönündeki şikayetler üzerine yapılan testlerde, herhangi bir içerik üretmeyen ve bireysel abonelik üzerinden işleyen platformların mesai saatleri içinde yoğun olarak kullanıldığı tespit edilmiş ve bu nedenle de Mart 2020’de, idari personel için, aralarında Netflix’in de bulunduğu sitelere erişim kısıtlamasına gidilmiştir. Meclis’in internet kapasitesinin güçlendirilmesi için yapılan çalışmalar sırasında, bu tür platformların yoğun kullanımının devam ettiği ve internet kapasitesini büyük oranda etkilediğinin anlaşılması üzerine de kısıtlama, 26 Haziran Cuma gününden itibaren tüm kurum geneline uygulanmıştır.
Kurum genelinde 2019 yılından bu yana film, dizi vb sitelere çeşitli erişim kısıtlaması zaten uygulanmakta olup, söz konusu kısıtlamanın, sosyal medya ile ilgili düzenleme tartışmalarıyla herhangi bir bağlantısı bulunmamaktadır.”

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar