TBMM eski Başkanı Hüsamettin Cindoruk'tan Mustafa Şentop hakkında çok konuşulacak sözler

TBMM eski Başkanı Hüsamettin Cindoruk'tan Mustafa Şentop hakkında çok konuşulacak sözler
Enis Berberoğlu hakkında verilen halk ihlali kararıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Türkiye Büyük Millet Meclisi eski Başkanı Hüsamettin Cindoruk, "Başından beri yanlış yapan, Meclis Başkanlığı'dır" dedi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi eski Başkanı Hüsamettin Cindoruk, Anayasa Mahkemesi'nin CHP'li Enis Berberoğlu hakkında verdiği hak ihlali kararının uygulanmamasına ilişkin, "AYM'nin yerinde olsam, Meclis Başkanı hakkında, mahkeme kararını uygulamadığı için suç duyurusunda bulunurum" açıklamasında bulundu.

Sözcü gazetesi yazarı Saygı Öztürk'e konuşan Cindoruk, AYM kararlarının bağlayıcılığını hatırlatarak, "TBMM Başkanı'nın, AYM kararını talimat olarak niteleyip bunu iade etmesine, alınganlık göstermesine gerek yok. AYM, yasamanın çıkardığı kanunları iptal ediyor, karar Resmi Gazete'de yayımlanıyor ve kendiliğinden kalkıyor. Anayasa Mahkemesi, Meclis'in anayasal, hukuksal denetimini sağlıyor. Kararlara da uyulmak zorunda. Çünkü burası muz cumhuriyeti değil" dedi. 

Türkiye Büyük Millet Meclisi eski Başkanı Hüsamettin Cindoruk şunları kaydetti:

"Anayasa Mahkemesi'nin Enis Berberoğlu ile ilgili iptal kararı şudur: TBMM'de, Enis Berberoğlu'nun mahkumiyet kararı okundu ve milletvekilliği düşürüldü. Anayasa Mahkemesi de bu kararı iptal etti. Yani, ilgilinin savunması olmadan, gıyabında okunan bir karardır. Bunun bir emsali yok. İstifa dilekçesi bile istifa edene sorulur ve onun bilgisi alındıktan sonra istifası okunur. Meclis Başkanı, o kararı Başkanlık Divanı'na getirip, Enis Berberoğlu'nu da dinlemeliydi. Berberoğlu, Anayasa Mahkemesi'ne hak ihlali olduğuna ilişkin dava açtığına göre, bu karar beklenmeliydi. Meclis Başkanlığı bunu yapmamakla hata yaptı. Anayasa Mahkemesi de ağır ceza mahkemesinin kararının geçersiz olduğuna ilişkin karar verdi. Ağır ceza mahkemesi,  bu karara uysa da uymasa da bir değeri yok. Anayasa Mahkemesi, Meclis'i gözetecek. Bundan tabi ne olabilir ki? Anayasa Mahkemesi'nin yerinde olsam, Meclis Başkanı hakkında, mahkeme kararını uygulamadığı için suç duyurusunda bulunurum. Başından beri yanlış yapan, Meclis Başkanlığı'dır."

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar