TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Bozkır: "Sonu Bağdadi gibi olabilir"

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Bozkır: "Sonu Bağdadi gibi olabilir"
Türkiye, Barış Pınarı Harekatı’nın durdurulmasının ardından hem Amerika hem Rusya ile anlaşarak Suriye’de yeni bir dönemin adımlarını attı. Peki bundan sonra ne olacak? TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır, soruları yanıtladı.

TBMM Dışişleri Komisyonu Başkanı Volkan Bozkır, Barış Pınarı Harekatı'nın ardından merak edilen soruları yanıtladı.

Hürriyet'in haberine göre Bozkır, Terörist Mazlum Kobani'den yeni bir aktör mü yaratılıyor sorusuna, "Afrin’de, Barış Pınarı Harekatı’nda korkudan kaçıp ABD askerlerine sığınan PYD çapulcularının lideri Mazlum Kobani, kırmızı bültenle aranan bir teröristtir." cevabını verdi.

İşte Bozkır'ın açıklamaları...

Türkiye’nin kırmızı bültenle aradığı terörist Mazlum Kobani’ye ABD ve Rusya’nın ilgisini nasıl açıklarsınız?

Bu tabloya İsrail’i de dahil etmemiz lazım. Çünkü İsrail kurulduktan sonra kendisini Arap olmayan bir tabloyla ittifak içinde görmek istedi. Bunun içinde Türkiye de vardı. Fakat İsrail’den kaynaklanan yanlışlıklar nedeniyle, bu ilişki olması gereken seviyede ilerlemedi. İsrail bu noktada Kürt terörü kartına destek vermeye başladı. Buradaki amaç Türkiye’yi meşgul etmek ve kendisiyle savaşacak güçte diğer orduya sahip olan Suriye’yi bölmektir. Tabii ABD’deki Yahudi lobisi güçlü bir şekilde Yönetim, Kongre ve medyada bunu işledi. Örneğin, yüzyıllarca ismi Ayn el Arab olan Suruç karşısındaki kasabadan “Kobani” Kuzey Suriye’de “Rojawa” yaratıldı. Kobani DAEŞ saldırısına uğradığında, dünyayı ayağa kaldırdılar. Burada yaşayan 200.000 Kürt Türkiye’ye kaçarken, “Türkiye, DAEŞ ile Kobani’de Kürtleri öldürüyor” yalanını güçlü bir şekilde yaydılar. Batıda bir Kobani lafı yayıldı. Ben o tarihlerde AB Bakanı idim. Avrupa’ya gidiyorum, Kobani diyorlar. ‘Bana haritada Suriye’yi gösterin, Suriye’yi gösterebiliyorsanız bir de Kobani’yi gösterin’ diyordum. Yarısı Suriye’yi gösteremiyordu, yüzde 90’ı Kobani’yi bulamıyordu, Çünkü haritada Kobani yok Ayn el Arab var. Kobani bir anlamda PKK’nın mabedi haline getirildi. Dikkat ederseniz Pence de açıklamasında ‘Kobani’ye dokunmayın’ diyor. Bunu oluşturan ABD’deki Yahudi lobisidir. Alçakça bir şekilde sistematik şekilde karalama kampanyası yapılıyor.

Ve burada aktör olarak Mazlum Kobani mi kullanılıyor?

General Mazlum Kobani diyorlar. İnsaf… Bu terörist ne zaman general oldu? Neyin generali? ABD askerleri ve subayları ile iki fotoğraf çektirdi diye mi? Afrin’de, Barış Pınarı Harekatı’nda korkudan kaçıp ABD askerlerine sığınan PYD çapulcularının lideri Mazlum Kobani, kırmızı bültenle aranan bir teröristtir. Başına 4 milyon lira ödül konmuş, Türkiye’de birçok insanın ölümüne neden olmuş, Abdullah Öcalan’ın ‘oğlum’ dediği, Kandil’in sıkı ilişkide olduğu bir teröristtir.

Masada anlaştığımız iki süper güç bu teröristi ciddiye aldığında altında bir bit yeniği aramak da kaçınılmaz olmuyor mu?

Böyle figürler yaratıyorlar. Bir lider figür yok çünkü. Cumhurbaşkanımız ABD’ye gittiğinde bu teröristin iadesini talep edeceğiz. Şunu tavsiye ediyorum, bütün bu desteğe, bütün yaptırım tehditlerine, silah ambargolarına rağmen Barış Planı Harekâtı’nı yaptık ve sonuç ortada. Peki dünya bu teröristin bu kadar arkasındaydı da neden bize karşı başarı elde edemedi, bunu düşünsünler. Çok da önemsememek lazım bu adamı. Artık yüzü afişe oldu. Suriye dağlık bir bölge değil. O artık bir müddet sonra sonu ya PKK başı gibi Türkiye’de bir hapishane veya DAEŞ başı gibi olabilir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar