TBMM Başkanı Şentop'tan doğalgaz açıklaması

TBMM Başkanı Şentop'tan doğalgaz açıklaması
TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Karadeniz'deki doğal gaz rezervi keşfine ilişkin, "Milletimiz için tarihi bir gün, bir dönüm noktası. Türkiye, enerji giderlerini ortadan kaldırdığı zaman çok daha büyük bir hızla büyüyecek, gelişecek, refah ve kalkınma yolunda daha büyük adımlarla ilerleyeceğiz" dedi.

TBMM Başkanı Mustafa Şentop Şentop, Karadeniz'deki doğal gaz rezervi keşfine yönelik değerlendirmelerde bulundu. Bir dönüm noktası olduğuna vurgu yapan Şentop, "Türkiye, enerji giderlerini ortadan kaldırdığı zaman çok daha büyük bir hızla büyüyecek, gelişecek, refah ve kalkınma yolunda daha büyük adımlarla ilerleyeceğiz" ifadelerine yer verdi. Karadeniz'deki doğal gaz rezervi keşfine ilişkin açıklamalarda bulunan, TBMM Başkanı Şentop, "Milletimiz için tarihi bir gün, bir dönüm noktası. Türkiye, enerji giderlerini ortadan kaldırdığı zaman çok daha büyük bir hızla büyüyecek, gelişecek, refah ve kalkınma yolunda daha büyük adımlarla ilerleyeceğiz" dedi.

"YOK EDİLMİŞ DİYE DÜŞÜNÜRDÜK"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Dolmabahçe Ofisi'nde Türkiye'nin, tarihinin en büyük doğal gaz keşfini Karadeniz’de gerçekleştirdiğini açıkladığı toplantıya katılan Şentop, çıkışta gazetecilere konuştu. Şentop, Türkiye için tarihi bir gün yaşandığını vurgulayarak, "Türkiye'de yıllardır, bizim çocukluğumuzdan beri düşündüğümüz şey şuydu: Türkiye'nin etrafında her yerde petrol var, burada yok. 'Özellikle mi böyle bir şey yer altında kaybedilmiş, yok edilmiş' diye düşünürdük hep. Aranırdı bulunamazdı." ifadelerine yer verdi. Bulunan doğalgazın arkasının da gelmesi temennisinde bulunan Şentop, "Böylece Türkiye açısından, bütçemizin çok önemli bir kısmı için gider olan bir konuda Türkiye kendi kendine yetecek hale gelmiş olacak. Bu çok büyük bir başarıdır. Bunun arkasında yatan şey bu irade ve kararlılıktır. Millet yolunda samimiyetle, hak yolunda samimiyetle çalıştığınız zaman, gayret gösterdiğiniz zaman Cenab-ı Hak size ummadığınız yerlerden yeni yollar, yeni imkanlar açıyor" dedi. 

"BİR DÖNÜM NOKTASI"

Siyasi görüş gözetmeden herkesin sevineceği bir olay olduğunu söyleyen Şentop, "Tabii akademide eski tabirle müsteşrik, Batılı tabirle oryantalist denilen Batılı akademisyenler doğu, özellikle Osmanlı coğrafyası ve Türkiye üzerine çalıştığı zaman onlara oryantalist, müsteşrik denilirdi. Bu, farklı bir bakış açısı. Kendi çıkarlarına göre Türkiye'yi ve doğuyu değerlendiren bir bakış açısı. İşte bu oryantalist bakış açısıyla hala Türkiye'yi anlamaya çalışanlar, milletimizin heyecanına, sevincine ortak olmadan bu meseleleri ele alanlar var. Zaman zaman bazı küçümseyen veya bu yapılan işin ve neticenin ehemmiyetini küçültmeye çalışan yaklaşımlar var. Bunlar önemli değil. Milletimiz için tarihi bir gün, bir dönüm noktası" ifadelerini kullandı. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar