Tayland'da maymunlar kaçacak yer aradı

Tayland'da maymunlar kaçacak yer aradı
Budist tapınağında yaşayan maymunlar, ‘Maymun doğum günü’ festivali sırasında patlatılan havai fişek gösterisinden korktu. O anlar saniye saniye kameralara yansıdı.

Maymun festivalinde maymunları böyle korkuttular

Tayland’ın başkenti Bangkok’un kuzeyindeki Lopburi şehrindeki Budist tapınağında maymunlar,  gelenekselleşmiş olan ‘Maymun doğum günü’ festivali sırasında patlatılan havai fişeklerden korktu. O anlar, festivale katılan ziyaretçiler tarafından kayda alındı.

"BEBEK GİBİ KORKUYORLAR"
Görüntülerde, havai fişeklerin patlama esnasında maymunlar kaçışmaları görüldü. Bölgede yaşayan Chokchai Panumas, yerel medyaya yaptığı açıklamada, “Buradaki maymunlar normalde saldırgandır. Ama havai fişekler patladığında küçük bebekler gibi oluyorlar.” dedi.

KORONA VİRÜSTEN ETKİLENDİLER
Tayland’da maymunlar, turistlerin en ilgi gösterdiği hayvanlar olarak biliniyor. Düzenlenen festival ise ‘Maymun doğum günü’ festivali olarak biliniyor. Koronavirüs nedeniyle turist sayısında ciddi düşüş yaşanan Tayland’da, maymunların gıda bulamaması nedeniyle yiyecek çalmaya başladıkları ve gittikçe agresifleştikleri belirtildi.
 

 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar