Tayland Kralı'ndan dikkat çeken doğum günü kutlaması

Tayland Kralı'ndan dikkat çeken doğum günü kutlaması
Tayland Kralı Vajiralongkorn'un evlendikten 3 ay sonra resmi sevgili ilan ettiği Sineenat Wongvajirapakdi'nin 1400'den fazla çıplak fotoğrafı basına sızdırılmıştı. Kralın tepkisi merak edilirken, sevgilisinin yeni yaşını kutlama şekli dikkat çekti.

Tayland Kralı yine şaşırttı

Sıra dışı yaşam tarzıyla dikkat çeken 68 yaşındaki Kral Vajiralongkorn Mayıs'ta eski koruması olan 42 yaşındaki Kraliçe Suthida'yla evlenmiş, iki ay sonra da Sineaat'ı "resmi sevgilisi" ilan etmişti. Sineenat, Tayland'da yaklaşık 100 yıl aradan sonra"resmi sevgili" sıfatını taşıyan ilk kişi. Sineenat'ın bu unvanı aldığı törende Kraliçe Suthida da hazır bulunmuştu. Üç gün süren düğüne Sineenat da katılmıştı.

Tayland Kraliyet Sarayı, Kral Maha Vajiralongkorn'un sevgilisi Sineenat Wongvajirapakdi'nin fotoğraflarını yayımlamış, Sarayın internet sitesi aşırı ilgi yüzünden bir süre sonra çökmüştü.

Ancak, Kraliyetten yapılan resmi açıklamaya göre, genç kadın kısa süre sonra tüm ayrıcalıklarını kaybetmiş, gerekçe olarak ise Wongvajirapakdi'nin 'aşırı hırslı' olması ve 'kendini kraliçenin statüsüne yükseltmeye çalışması' gösterilmişti. Açıklamada, "Kraliyet metresin davranışlarının saygısız olduğu kanısına vardı" ifadeleri kullanıldı. 

ÇIPLAK FOTOĞRAFLAR BASINA YAYILDI

Kralın metresinin çıplak fotoğraflarını gönderdiğini iddia eden Taylandlı aktivist, bazı fotoğrafları İngiliz Daily Mail gazetesi ile paylaştı. Fotoğraflarda geçen yıl 'resmi metres' unvanını kaybedip hapse atıldıktan sonra kraliyet ailesine geri dönen, milyarder hükümdarın 'resmi metresi' unvanını taşıyan Sineenat Wongvajirapakdi yer alıyordu.

Japonya'da yaşayan monarşi karşıtı aktivist Pavin Chachavalpongpun, Daily Mail'e yaptığı açıklamada, Ağustos ayında kendisine isimsiz bir zarf gönderildiğini, zarfın içinden ise bir SD kart çıktığını, zarfın içinden ayrıca Sineenat'ın hapishanedeyken telefonundan hack'lediklerini iddia eden bir mektup çıktığını aktaran aktivist, Kral'ın resmi karısı Kraliçe Suthida'nın kraliyet sarayına dönüşünü 'sabote etmeye' çalışan yakınları tarafından gönderildiğini düşünüyor. Fotoğraflardan bazılarında resmi metresin tamamen çıplak olduğu iddia ediliyor, ancak Pavin bu fotoğrafları yayınlamamayı tercih ettiğini söyledi. 2012 ile 2014 arasında çekilmiş olan aynı fotoğraflar, Tayland dışındaki diğer kraliyet eleştirmenlerine de gönderildi. 

TEPKİ YERİNE GÖSTERİŞLİ KUTLAMA 

Tayland kralı, daha önce sevgilisinin kraliçeye 'saygısızlık' yaptığını söyleyerek hapse attırmıştı, ancak çıplak fotoğraflarının yayılmasından sonra Kralın ne yapacağı merak konusu olmuştu. Aykırı Kral, metresini ülkenin ikinci kraliçesi yaparak tarih yazdı.

Bild gazetesi, 68 yaşındaki Kral Maha Vajiralongkorn'un Sineenat Wongvajirapakdi'ye 36. doğum gününde taç taktığını, 'resmi metresi' ile ülkenin kraliçesini eşit duruma getirdiğini aktardı. 

Çift, Bangkok'taki Wasukri iskelesinde doğum gününü kutlamak için düzenlenen törende balıkları ve kuşları serbest bırakırken, mavi renkte aynı örnek giydikleri görüldü. 

Bu durum, 2019'da rakibi Kraliçe Suditha'nın taç giyme törenini engellemeye çalıştığı için saraydan gönderilip hapse atılan kralın resmi metresi için şaşırtıcı bir yükseliş olarak yorumlandı. 

Kaynak: Haber Global

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar