Tayland Kralı Maha Vajiralongkorn resmi sevgilisini ilan etti! Kraliçe kayıplara karıştı

Tayland Kralı Maha Vajiralongkorn resmi sevgilisini ilan etti! Kraliçe kayıplara karıştı
Tayland Kralı Maha Vajiralongkorn'un resmi sevgili ilan ettiği Sineenat Wongvajirapakdi'nin 1400'den fazla çıplak fotoğrafı basına sızdırılmıştı. Kral, yeni yaşında metresini 2. Kraliçe ilan etti, ancak bu gelişmeden sonra asıl Kraliçe ortadan kayboldu.

Sıra dışı yaşam tarzıyla dikkat çeken 68 yaşındaki Kral Vajiralongkorn Mayıs'ta eski koruması olan 42 yaşındaki Kraliçe Suthida'yla evlenmiş, iki ay sonra da Sineaat'ı "resmi sevgilisi" ilan etmişti. Sineenat, Tayland'da yaklaşık 100 yıl aradan sonra "resmi sevgili" sıfatını taşıyan ilk kişi. Sineenat'ın bu unvanı aldığı törende Kraliçe Suthida da hazır bulunmuştu. Üç gün süren düğüne Sineenat da katılmıştı.

'TÜM AYRICALIKLARINI KAYBETTİ'

Tayland Kraliyet Sarayı, Kral Maha Vajiralongkorn'un sevgilisi Sineenat Wongvajirapakdi'nin fotoğraflarını yayımlamış, Sarayın internet sitesi aşırı ilgi yüzünden bir süre sonra çökmüştü. Ancak, Kraliyetten yapılan resmi açıklamaya göre, genç kadın kısa süre sonra tüm ayrıcalıklarını kaybetmiş, gerekçe olarak ise Wongvajirapakdi'nin 'aşırı hırslı' olması ve 'kendini kraliçenin statüsüne yükseltmeye çalışması' gösterilmişti. Açıklamada, "Kraliyet metresin davranışlarının saygısız olduğu kanısına vardı" ifadeleri kullanıldı. 

HAREMİNE ÇAĞIRDI

Kral Maha, 2019 yılında sadakatsizlikle suçlayarak hapse attırdığı resmi sevgilisi Sineenat Wongvajirapakdi'yi bu yaz affederek serbest bıraktı. Tayland Kralı affetiği resmi sevgilisini Almanya'daki haremine çağırdı. Alman basını, Kral Maha’nın Sineenat’ı affettiğini ve özel uçakla Almanya’ya getirdiğini ileri sürmüş, Alman milletvekilleri, Mayıs ayında Dışişleri Bakanlığı'ndan Tayland Kralı Maha Vajiralongkorn'ın salgın zamanında Almanya'daki lüks bir otelde 20 cariyelik haremi ile birlikte neden kaldığına dair açıklama talep etmişti. 

ÇIPLAK FOTOĞRAFLARI BASINA SIZDI 

Kralın metresinin çıplak fotoğraflarını gönderdiğini iddia eden Taylandlı aktivist, bazı fotoğrafları İngiliz Daily Mail gazetesi ile paylaştı. Fotoğraflarda geçen yıl 'resmi metres' unvanını kaybedip hapse atıldıktan sonra kraliyet ailesine geri dönen, milyarder hükümdarın 'resmi metresi' unvanını taşıyan Sineenat Wongvajirapakdi yer alıyordu.

Japonya'da yaşayan monarşi karşıtı aktivist Pavin Chachavalpongpun, Daily Mail'e yaptığı açıklamada, Ağustos ayında kendisine isimsiz bir zarf gönderildiğini, zarfın içinden ise bir SD kart çıktığını, zarfın içinden ayrıca Sineenat'ın hapishanedeyken telefonundan hack'lediklerini iddia eden bir mektup çıktığını aktaran aktivist, Kral'ın resmi karısı Kraliçe Suthida'nın kraliyet sarayına dönüşünü 'sabote etmeye' çalışan yakınları tarafından gönderildiğini düşünüyor. Fotoğraflardan bazılarında resmi metresin tamamen çıplak olduğu iddia ediliyor, ancak Pavin bu fotoğrafları yayınlamamayı tercih ettiğini söyledi. 2012 ile 2014 arasında çekilmiş olan aynı fotoğraflar, Tayland dışındaki diğer kraliyet eleştirmenlerine de gönderildi.

KRALIN TEPKİSİ MERAK EDİLİYORDU!

Tayland kralı, daha önce sevgilisinin kraliçeye 'saygısızlık' yaptığını söyleyerek hapse attırmıştı, ancak çıplak fotoğraflarının yayılmasından sonra Kralın ne yapacağı merak konusu olmuştu. Aykırı Kral, metresini ülkenin ikinci kraliçesi yaparak tarih yazdı. Bild gazetesi, 68 yaşındaki Kral Maha Vajiralongkorn'un Sineenat Wongvajirapakdi'ye 36. doğum gününde taç taktığını, 'resmi metresi' ile ülkenin kraliçesini eşit duruma getirdiğini aktardı. Çift, Bangkok'taki Wasukri iskelesinde doğum gününü kutlamak için düzenlenen törende balıkları ve kuşları serbest bırakırken, mavi renkte aynı örnek giydikleri görüldü. Bu durum, 2019'da rakibi Kraliçe Suditha'nın taç giyme törenini engellemeye çalıştığı için saraydan gönderilip hapse atılan kralın resmi metresi için şaşırtıcı bir yükseliş olarak yorumlandı. 

GÖRÜNTÜLERİ BASINA KRALİÇE Mİ SIZDIRDI?

Japonya'da yaşayan monarşi karşıtı aktivist Pavin Chachavalpongpun, Daily Mail'e yaptığı açıklamada, Ağustos ayında kendisine isimsiz bir zarf gönderildiğini, zarfın içinden ise bir SD kart çıktığını söylemiş, zarfın içinden ayrıca Sineenat'ın hapishanedeyken telefonundan hack'lediklerini iddia eden bir mektup çıktığını aktaran aktivist, Kral'ın resmi karısı Kraliçe Suthida'nın kraliyet sarayına dönüşünü 'sabote etmeye' çalışan yakınları tarafından gönderildiğini düşünüyor. Fotoğraflardan bazılarında resmi metresin tamamen çıplak olduğu iddia ediliyor, ancak Pavin bu fotoğrafları yayınlamamayı tercih ettiğini söyledi.

"TESADÜF OLDUĞUNA İNANMAK ZOR"

Pavin'e yazdığı imzasız mektubu gönderen kişi, fotoğrafları Ekim 2019'da tutuklanmasının ve Kral Maha Vajiralongkorn tarafından sınır dışı edilmesinin ardından edinilmiş, "Sineenat'ın telefonundan hack'lenen çok gizli dosyalar" olarak nitelendirdi. Pavin, hack'lenen fotoğrafların sızdırılması için zamanlamanın manidar olduğunu, özellikle Sineenat'ın serbest bırakılıp ve yeniden hareme katıldığı Ağustos ayının beklenmiş olduğunu söyledi. Aktivist Pavin ayrıca, "Bunun bir tesadüf olduğuna inanmak zor" dedi ve sızıntının Kraliçe'nin çevresinden gelmiş olabileceğini öne sürdü.

İKİNCİ KRALİÇE İLANINDAN SONRA ORTADAN KAYBOLDU

Aralık ayı sonundan bu yana, bu yayınlarda 42 yaşındaki Kraliçe Suthida'dan bahsedilmiyor. Bu durum, Kraliçe'nin destekçileri arasnda büyük endişeye yol açtı.Saray, Suthida'nın Kral Maha Vajiralongkorn’un sürgüne zorlanan ya da alenen gözden düşürülen üç eski karısıyla aynı kaderi paylaşabileceğine dair internette dolaşan söylentileri savuşturmak için de harekete geçmedi.Tayland kraliyet ailesi üyeleriyle ilgili haberlere odaklanan resmi olmayan YouTube kanalları, Suthida’nın "ortadan kaybolmasına" dikkat çeken videolar yükledi ve klipler saatler içerisinde 2 milyondan fazla izlendi.

KRALİYET ÇEVRESİNDE YAYGIN MUTSUZLUK 

Suthida son olarak 28 Aralık’ta, 18. yüzyıl Tayland Kralı Taksin’i anma etkinliğine eşi ile birlikte başkanlık ettiğinde görüldü.  Anma etkinliği, Vajiralongkorn'un Ekim 2019'da görevden aldığı ve geçen yıl Ağustos ayında affettiği metresi Sineenat ile, resmi olarak kamuya çıktığı ve bir hafta süren şehir turunu tamamladıktan birkaç gün sonra düzenlendi. Hiçbir Taylandlı hükümdar eşini bu kadar alenen göstermediği için Sineenat'la yapılan gezi halkı şaşırttı. Siyasi ve mali etkisini kötüye kullandığı iddialarına karşı Vajiralongkorn'u kararlı bir şekilde savunan destekçiler bile bu duruma temkinli yaklaştı. MacGregor Marshall, kıdemli saray yardımcılarından aldığı bilgilere göre, "kralın kişisel yaşamının neden olduğu kaos konusunda kraliyet çevrelerinde yaygın bir umutsuzluk olduğunu" söyledi.

ENDİŞE YARATTI 

Tayland Kraliçesi'nin de hatırı sayılır bir destek kitlesi bulunuyor. Ancak Kraliçe Suthida'nın bir ayı aşkın süredür halkla ilişkilerde bulunmaması ve ortaya çıkmaması, 42 yaşındaki Kraliçe'nin kendi destekçileri arasında bazı endişelere yol açtı. Tayland monarşisi hakkındaki bilgiler, ülkenin kraliyet ailesine yönelik eleştirilerini 15 yıla kadar hapisle cezalandıran lèse-majesté yasasıyla büyük ölçüde temizleniyor. MacGregor Marshall, "Vajiralongkorn birkaç yıldır Bavyera'daki Grand Hotel Sonnenbichl'de, Sineenat ve hareminin geri kalanıyla birlikte yaşarken, Suthida İsviçre'nin Engelberg kasabasındaki Hotel Waldegg'de yaşıyordu" dedi.


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar