Tavuk yerken bunlara dikkat!

Tavuk yerken bunlara dikkat!
Hem ülkemizde hem de dünyada belki de en çok tüketilen ürünlerin başında tavuk geliyor. Bunda tavuğun ucuz olması kadar, birçok yemeğin içerisine yakışması da geliyor. Peki, tavuk yerken ve satın alırken nelere dikkat etmeliyiz.

Tavuk yerken bunlara dikkat!

Tavuk eti, tüm et ürünleri gibi, uygun koşullar altında korunmadığı zaman, çok çabuk bozulabilir. O nedenle, ürünlerin satış noktalarına hangi koşullarda ulaştırıldığı ve satıldığı yerdeki saklama koşulları son derece önemli.  Gıda maddesinin, üreticiden tüketiciye ulaşıncaya kadar yaptığı yolculuğun tüm aşamalarında, sağlıklı ve hijyenik koşullarda korunmasını sağlayan uygun ısı ve ortamlarda tutulması "soğuk zincir" olarak adlandırılıyor.

SOĞUK ZİNCİRİ ÖNEMLİ 

Soğuk zincirin herhangi bir halkasındaki kırılma; ette istenmeyen organizmaların üremesine, dolayısıyla etin içindeki yararlı maddelerin etkisini yitirmesine ve hatta sağlığa zararlı hale dönüşmesine neden olabiliyor. Bu yüzden tüketicilerin de özenli olması, bir temel anahtar noktayı oluşturuyor: Tavuk etini satın alırken... Buzdolabında saklarken... Ve pişirirken özen göstermek gerekiyor. 

 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar