Taş Ocağı krizi büyüyor!

Taş Ocağı krizi büyüyor!
İşkencedere Vadisi'nde yapılmak istenen Taş Ocağı ile ilgili skandallar bitmiyor. Rizeli vatandaşların direnişi devam ederken Cengiz İnşaat'a ikinci taş ocağı için izin verildiği ortaya çıktı. İkinci taş ocağının Gürdere Köyü'nde açılmak istendiği belirtildi.

Rize'de bulunan İşkencedere Vadisi'nde Cengiz İnşaat'ın yapmak istediği taş ocağına karşı direniş sürerken, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın şirkete ikinci taş ocağı için izin verdiği ortaya çıktı.

4 milyon 200 bin TL'ye bedelle yapılmak istenen ikinci ocağın Gürdere Köyü mevkiinde olacağı belirtildi.

YETKİLİLERİN HEPSİ YALAN SÖYLÜYOR

Bakanlık'ın verdiği ikinci taş ocağı iznini Cumhuriyet'e değerlendiren İkizdereli Jeofizik Mühendisi Mehmet Baş, şunları söyledi:

"İyidere Lojistik Merkez ve Liman İnşaatı için yapmak istedikleri taş ocağı için alanda 3 yıl çalışacaklarını belirtiyorlardı. Madem öyleydi yeni ocak için neden izin aldınız? Yetkililerin hepsi yalan söylüyor. Mücadelesini verdiğimiz ocak için kapasite artışı istemişlerdi, kapasite artışı ÇED sürecine girdiği için Çevre Bakanlığı'ndan döndü.

İKİ OCAĞI BİRBİRİNE BAĞLAYACAKLAR

Onlar da yapmak istedikleri birinci taş ocağının hemen ilerisinde ve köylere daha yakın bir mevkide ikinci taş ocağı iznini aldı. Burası da 23 hektarlık bir alan. İki ocağı birbirine bağlayacaklar. Cengiz bu işin müteahhitliğini yapıyor, burayı işaret eden de veren de devlet."

KAPASİTE ARTIŞI İSTEDİLER

Burada avukat Yakup Okumuşoğlu, Cengiz İnşaat tarafından yapılmak istenen taş ocağı için şirketin Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan kapasite artışı istediğini açıklamıştı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'na taş ocağı ile ilgili ilk başvuru 19 Ocak'ta yapılmıştı.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar