Tarkan: Doğayı korumak için daha çok mücadele edeceğiz

Tarkan: Doğayı korumak için daha çok mücadele edeceğiz
Şarkıcı Tarkan, 'Turizmi Teşvik Kanunu'nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun' ile ilgili çıkan tartışma yaratan iddialara dair bir paylaşımda bulundu.

28 Haziran’da Resmi Gazete’de yayınlanan 'Turizmi Teşvik Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun', orman yangınlarının başladığı dönemde kamuoyunda tartışmalara sebep olmuştu.

Kanun üzerine, kıyılar başta olmak üzere ormanlık alanlardaki yapılaşmanın tasarrufunun Kültür ve Turizm Bakanlığı’na bırakıldığı iddiaları dile getirilmişti.

Yanan alanların inşaat faaliyetlerine açılacağı söylentileri üzerine Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy'dan açıklama gelmiş ve bunun mümkün olmadığını söylemişti.

Yapılan açıklamalara rağmen kanun değişikliğine tepki gösteren isimlerden birisi ise bir süredir kızı ve eşiyle Almanya’da yaşayan şarkıcı Tarkan oldu.

"BELLİ Kİ DAHA ÇOK MÜCADELE EDECEĞİZ"

Instagram ve Twitter hesapları üzerinden yaptığı paylaşım ile kanun değişikliğinin d bendine dikkat çeken Tarkan, "Belli ki memleketimizin doğasını korumak için daha çok mücadele edeceğiz.” ifadelerine yer verdi.

tarkan-ic-002.jpg

İŞTE D BENDİNDE YER ALAN İFADELER:

"Turizm Merkezleri: Kültür ve Turizm koruma ve gelişim bölgeleri dışında kalmakla birlikte, bu bölgelerin niteliğini taşıyan, turizm hareketleri ve faaliyetleri açısından öncelikle geliştirilmesinde kamu yararı bulunan orman vasıflı olanlar dahil, Hazine taşınmazları ile tescilli mümkün olan Devletin hüküm ve tasarrufu altındaki yerlerde yeni mevkii ve sınırları Cumhurbaşkanı kararıyla tespit ve ilan edilen alanları..."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar