Tarım Bakanı Pakdemirli'den 'taklit' uyarısı

Tarım Bakanı Pakdemirli'den 'taklit' uyarısı
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, vatandaşların alışveriş yaparken, ambalajlı ürünlere yönelmesi gerektiğini söyledi.

Geçtiğimiz haftalarda Sağlık Bakanlığı, içeriğinde taklit ve tağşiş olan ürünleri kamuoyu ile paylaşmıştı. Bakanlık tarafından açıklanan listede, et ürünlerinden, süt ürünlerine kadar birçok gıda maddesinde taklit yapıldığı ortaya çıkmıştı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli de vatandaşlara çeşitli uyarılarda bulundu. 

"BENİ LİSTEDEN ÇIKARIN" 

Pakdemirli ifşalanan firmalardan birinin sahibinin geldiğini ve “Benim işim biter. Beni listeden çıkartın” dediğini ancak "acımayın" diye talimat verdiğini söyledi. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Anadolu Ajansı Editör Masası’na konuk oldu.

Bakan Pakdemirli’nin açıklamaları şöyle:

"Besilik olmak kaydıyla canlı hayvan ithalatı yapılabilir. Halkın sağlığıyla oynayanlara karşı bakanlığımız savaş içinde. Özellikle ifşalarla ilgili yanlış anlaşılma olur diye bakanlığımız ürkek davranıyordu. Ne kadar yanlış varsa ifşa edelim dedim. Firmalardan biri geldi, “Benim işim biter. Beni listeden çıkartın” dedi. İki hafta bakanlığın önünde ağladı, “acımayın” dedim. Kanuna nizama uygun ürün üretilecek, lamı cimi yok. Ambalajlı gıdaların yenilmesini öneriyorum. Ambalajsız gıdalarda ne aldığınızı bilmiyorsunuz. Açık sütlerde, hayvan idrarı olabilir, pisliği olabilir. Yollarda zeytinyağı satanlar içine başka yağ karıştırıp satabiliyorlar. Denetim ve riskimizin az olması için ambalajlı ürünlere yönelinmeli." 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar